Preşedintele ales al SUA admite, pentru prima dată, că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice din Statele Unite. A spus-o în prima sa conferinţă de presă de după câştigarea alegerilor prezidenţiale. Întrebat de jurnalişti despre relaţia sa cu Vladimir Putin, magnatul are propria interpretare: dacă liderul rus îl place, atunci acest lucru ar fi un atu, nu o slăbiciune. Donald Trump a răspuns şi informaţiilor apărute în presă conform cărora Rusia are filmări cu care îl poate şanraja: Aşa ceva nu s-a întâmplat.
Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite: Vreau să mulţumesc multor organizaţii de presă care se află astăzi aici pentru că au analizat acele informaţii fără sens care au fost făcute publice de, poate, serviciile de informaţii. Cine ştie? Dar poate că a fost mâna serviciilor de informaţii. Ceea ce ar fi o pată imensă în dosarul lor, dacă chiar au făcut acest lucru. O mare pată. Pentru că astfel de lucruri nu ar fi trebuit să fie scrise, nu ar fi trebuit să existe şi, în mod sigur, nu ar fi trebuit să fie făcute publice.
Reporter: În primul rând, şefii serviciilor de informaţii v-au înmânat acel document cu presupuse informaţii? În al doilea rând, într-un context mai larg, le acceptaţi opinia că Vladimir Putin a ordonat atacurile cibernetice asupra Comitetul Naţional Democratic şi tentativa de atac asupra Comitetului Naţional Republican? Dacă acceptaţi această opinie, cum va influenţa acest lucru încercarea dumneavoastră de a construi o relaţie cu un lider care a fost acuzat că a comis un act de spionaj?
Donald Trump, preşedintele ales al SUA: În primul rând, aceste întâlniri sunt confidenţiale, secrete, deci nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Dar, sunt mulţi martori ai acelei întâlniri, mulţi din tabăra noastră. Şi, spun din nou, cred că este o ruşine că sunt furnizate informaţii. Am văzut informaţiile, am citit informaţiile apărute după acea întâlnire. Toate sunt ştiri false. Sunt invenţii. Nu s-a întâmplat şi toate informaţiile au fost primite de la persoane care sunt împotriva noastră. În ceea ce priveşte atacurile cibernetice, cred că a fost Rusia. Dar mai cred că suntem atacaţi cibernetic şi de alte ţări, de indivizi. Şi mai trebuie să spun: Comitetul Naţional Democratic a fost complet vulnerabil în faţa atacurilor cibernetice. Nu s-au descurcat deloc. Ar fi putut să aibă un sistem de apărare împotriva atacurilor cibernetice. Ceea ce noi am avut. Ştiţi, preşedintele Putin şi Rusia au ieşit astăzi cu o declaraţie, potrivit căreia aceste informaţii false sunt într-adevăr false. Au spus că nimic din tot ce s-a spus nu s-a întâmplat niciodată. Puteţi spune: „Da, era normal să susţină acest lucru”. Eu respect faptul că a spus acest lucru. Şi, sunt cinstit cu voi, dacă ar fi avut ceva, ar fi publicat. Ar fi fost bucuroşi să dezvăluie. Dacă Putin îl place pe Donald Trump, eu consider acest lucru un avantaj, nu un risc. Pentru că avem o relaţie îngrozitoare cu Rusia. Nu ştiu dacă mă voi înţelege bine cu Vladimir Putin. Sper că aşa va fi. Dar, sunt şanse să nu mă înţeleg. Şi dacă nu mă voi înţelege, chiar credeţi că Hillary ar fi fost mai dură cu Putin decât aş fi eu? E cineva în această cameră care chiar crede acest lucru? Ia mai lăsaţi-mă!