Video Donald Trump rămâne sceptic cu privire la schimbările climatice: „Nu cred că ştiinţa ştie”

Data actualizării: Data publicării:
trump cu pumnul strans
Foto: GettyImages

Încălzirea globală rămâne un mit pentru Donald Trump. A dovedit-o încă o dată, în California, unde zeci de incendii distrug mii de case și milioane de hectare de vegetație. Președintele american a discutat cu oficialii locali despre situația de acolo și i-a asigurat cu seninătate că nu trebuie să-și facă griji, fiindcă vremea se va răcori de la sine.

Preşedintele Donald Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice în declanşarea incendiilor din statul California, unde s-a aflat într-o scurtă vizită luni, afirmând că nu crede că „ştiinţa ştie”.

Într-un briefing, guvernatorul statului California, Gavin Newsom, l-a îndemnat pe preşedinte să recunoască faptul că schimbările climatice şi nu doar gestionarea pădurilor constituie un factor cheie în provocarea incendiilor.

Oficialul a subliniat necesitatea de a „colabora cu această ştiinţă”. Răspunsul preşedintelui Trump a fost: „Va începe să se răcească, aşteaptă şi vei vedea”.

Oficialul californian i-a replicat: „Aş vrea ca ştiința să fie de acord cu tine”, la care Trump a răspuns: „Nu cred că ştiinţa ştie, de fapt”.

Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice provocate de om şi, în general, a pus la îndoială veridicitatea fenomenului. De asemenea, el i-a luat în derâdere pe activiştii de mediu, calificându-i ca alarmişti, transmite Agerpres.

Preşedintele republican a dat vina pe o gestionare deficitară a pădurilor şi i-a acuzat pe aleşii locali că au neglijat să cureţe terenurile în mod corespunzător.

Newsom i-a mulţumit preşedintelui pentru asistenţa federală în combaterea incendiilor şi a recunoscut că mai este mult de lucru în ceea ce priveşte gestionarea pădurilor. Guvernatorul a menţionat însă că guvernul federal deţine aproape 58% din terenurile împădurite din California, în timp ce statul deţine doar 3%.

În cursul vizitei, preşedintele Donald Trump a adus în discuţie şi explozia spontană a arborilor: „Atunci când cad copaci, după puţin timp, 18 luni, se usucă foarte mult. Chiar devin ca un chibrit. Nu mai curge niciun fir de apă şi devin foarte, foarte... explodează. Pot exploda”.

Aceste remarci au fost primite cu scepticism şi ironie pe reţelele de socializare, chiar dacă explozii localizate ale unor arbori, în special eucaliptul, au fost deja raportate în timpul incendiilor din Australia, iar copacii îngheţaţi pot emite sunete asemănătoare unor împuşcături.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...