Medicii și asistentele demoralizate părăsesc domeniul sănătății din SUA, spitalele trag un semnal de alarmă cu privire la deficitul de forță de muncă, iar angajații se sindicalizează din ce în ce mai mult și chiar intră în grevă din cauza conflictelor la nivel înalt cu angajatorii lor, notează Axios.
Previziunile sumbre privind lipsa forței de muncă din Sănătate au în vedere adesea următorul deceniu sau mai mult, dar pandemia - și consecințele sale - a introdus deja o eră volatilă cu angajați nemulțumiți și unități sanitare cu personal insuficient.
Unii lucrători și experți spun că lipsa de personal este, în unele cazuri, rezultatul unei reduceri intenționate a costurilor. Indiferent de aceasta, accesul pacienților la îngrijire medicală și calitatea acestei îngrijiri sunt în pericol.
„În prezent, există 83 de milioane de americani care nu au acces la asistență medicală primară”, a declarat Jesse Ehrenfeld, președintele Asociației Medicale Americane. „Problema deja există. Este acută în zonele rurale ale țării, este acută în comunitățile insuficient deservite”.
Nemulțumirile privind lipsa de personal, sarcinile administrative și salariile inadecvate nu sunt noi, dar devin mult mai puternice - și tot mai mulți lucrători din domeniul sănătății își părăsesc locurile de muncă sau își reduc orele de lucru.
„Ca multe alte lucruri din lume, pandemia a făcut ca aceste lucruri să devină super evidente. Pentru o mulțime de medici, «banda de alergare» a devenit mai dificilă”, a declarat Joanne Spetz, director al Institutului Philip R. Lee pentru Studii de Politici de Sănătate din cadrul UCSF.
Iar pandemia în sine a dus la o creștere a epuizării și a sănătății mentale precare în rândul lucrătorilor care au suportat cel mai puternic impactul acesteia.
„Pandemia a făcut ca o mulțime de oameni să spună, sincer, în lipsa unei formulări mai bune, «La naiba, nu»”, a spus Spetz.
Toate acestea accelerează două tendințe majore: Nu există suficienți lucrători în domeniul sănătății, cel puțin în anumite sectoare sau părți ale țării, iar prea mulți dintre cei rămași sunt nefericiți.
Aproape jumătate dintre medici spun că sunt epuizați, iar 20% spun că sunt deprimați, potrivit sondajului anual realizat de Medscape.
Într-un alt sondaj realizat de Doximity, o rețea socială pentru medici, 4 din 5 medici au declarat că sunt suprasolicitați, iar 3 din 5 au spus că se gândesc să se pensioneze mai devreme, să caute un alt loc de muncă sau să își schimbe cariera.
Angajările în căminele de bătrâni și în centrele de îngrijire a acestora au înregistrat o cădere deosebit de abruptă în primii doi ani ai pandemiei și, spre deosebire de angajările în spitale, ambulatorii sau cabinete medicale, rămân mult sub nivelurile de dinaintea pandemiei.
Și, în general, ocuparea forței de muncă în întregul sector rămâne sub tendințele de dinaintea pandemiei, potrivit KFF.
Unele dintre principalele motive invocate de asistente medicale pentru care își părăsesc angajatorul - altele decât pensionarea planificată - sunt epuizarea, epuizarea emoțională și personalul insuficient, pe care autorii unui studiu recent al JAMA Network Open le-au numit „caracteristici sistemice ale angajatorului lor”.
Asistentele medicale care părăsesc forța de muncă din cauza preocupărilor legate de personal conduce în mod inerent la probleme mai grave de personal dacă nu sunt înlocuite.
„Este pur și simplu un risc uriaș de spirală a morții”, a spus Spetz.
O parte din această situație se răsfrânge asupra noii cerințe a administrației Biden, conform căreia căminele de bătrâni trebuie să mențină un nivel minim de personal.
Administrația și aliații săi - inclusiv lucrătorii din căminele de bătrâni afiliați la AARP și la Service Employees International Union - susțin că regula asigură condiții de siguranță în căminele de bătrâni și că va îmbunătăți îngrijirea pacienților.
Opozanții, printre care se numără și industria de îngrijire pe termen lung, spun că lipsa de personal și costurile fac imposibilă respectarea regulamentului și fac presiuni pentru ca Congresul să îl blocheze.
Dar ideea cotelor de personal nu este nouă. California a impus de zeci de ani cotele de asistență medicală în spitale, iar asociațiile naționale de asistenți medicali fac presiuni pentru cerințe similare la nivel federal.
„Din punct de vedere politic, a avea un raport de personal obligatoriu a fost un cartof fierbinte uriaș”, a spus Spetz.
Editor : A.C.