Bezos, criticat după ce angajați ai Blue Origin s-au văzut cu Trump, în ziua în care ziarul său a renunțat să o mai susțină pe Harris

Data actualizării: Data publicării:
jeff bezos la un eveniment de afaceri
Jeff Bezos. Foto: Profimedia

Proprietarul multimiliardar al Washington Post, Jeff Bezos, s-a confruntat cu critici pe tot parcursul weekendului, după ce directorii companiei sale aerospațiale s-au întâlnit cu Donald Trump, în aceeași zi în care conducerea ziarului a împiedicat echipa editorială să publice susținerea Kamalei Harris în cursa pe Casa Albă, relatează The Guardian.

Editorialişti și jurnaliști seniori de la Washington Post au zburat la Miami la sfârșitul lunii septembrie 2024 pentru a se întâlni cu Bezos, care avea rezerve cu privire la emiterea unei susțineri a ziarului pentru vreun candidat la alegerile din 5 noiembrie, scrie New York Times.

Amazon și compania spațială Blue Origin se numără printre afacerile deținute de Bezos care urmăresc să obțină contracte profitabile cu guvernul american.

Luând în considerare acest fapt, Washington Post a anunțat vineri că nu va susține niciun candidat la alegerile din 5 noiembrie, chiar dacă jurnaliștii redactaseră deja susținerea stabilită pentru Kamala Harris.

Anunțul de vineri nu a menționat Amazon sau Blue Origin. Dar la câteva ore distanță, oficiali de rang înalt ai companiei spațiale s-au întâlnit pentru scurt timp cu Trump, după un discurs de campanie în Austin, Texas.

Trump s-a întâlnit cu directorul executiv al Blue Origin, David Limp, și cu vicepreședintele pentru relații guvernamentale Megan Mitchell, a raportat Associated Press.

Între timp, o știre CNN arată că CEO-ul Amazon, Andy Jassy, ​​a avut și el o conversație telefonică cu fostul președinte.

Aceste întâlniri și discuții despre care s-a vorbit au fost comentate de editorul general al Washington Post și vechiul cronicar Robert Kagan, care a demisionat vineri. Sâmbătă, el a susținut că întâlnirea pe care directorii Blue Origin au avut-o cu Trump nu ar fi avut loc, dacă ziarul ar fi anunțat și publicat susținerea pentru Kamala Harris, așa cum era planificat.

„Trump a așteptat să se asigure că Bezos a făcut ceea ce a spus că va face – apoi s-a întâlnit cu oamenii Blue Origin”, a spus Kagan pentru Daily Beast sâmbătă. „Ceea ce ne spune că s-a încheiat o înțelegere reală, ceea ce înseamnă că Bezos a comunicat - el, sau prin oamenii săi - cu Trump”.

Editorul The Post, Will Lewis, angajat de miliardar în ianuarie, i-a luat apărarea lui Bezos, proprietarul ziarului, susținând că decizia de a opri susținerea lui Harris i-a aparținut. Dar asta nu a făcut nimic pentru a dezamorsa criticile din rândurile personalului redacțional, sau oprirea valului de anulări ale abonamentelor cu care se confruntă ziarul.

Bezos este a doua cea mai bogată persoană din lume, după Elon Musk, care a devenit un susținător proeminent al campaniei lui Trump. El a cumpărat Washington Post în 2013 pentru 250 de milioane de dolari.

În 2021, Bezos a demisionat din funcția de CEO al Amazon, precizând într-un interviu că intenționează să dedice mai mult timp Blue Origin.

The New York Times a scris că Bezos a început să se implice mai mult în ziar în 2023, deoarece publicația se confrunta cu pierderi financiare semnificative, multe plecări ale angajaților și un moral scăzut.

Într-o notă adresată șefilor redacției din iunie 2024, Bezos a scris: „Standardele și etica jurnalistică de la Post nu se vor schimba”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul care va fi cel mai nebunesc proiect din istorie: Neom va avea taxiuri zburătoare, roboți și...
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Pro FM
Mama Selenei Gomez avea doar 16 ani când a născut-o pe celebra artistă: „Am crescut împreună”. Ce relație au...
Film Now
Fiul lui Goldie Hawn, dezvăluiri despre furia pe care o simțea în copilărie din cauza faimei mamei sale...
Adevarul
Cum ne-au păcălit sovieticii când au ocupat România: „În ’44 a fost un entuziasm general, lumea a înțeles că...
Newsweek
Ce au lucrat pensionarii care iau pensie crescută la MICA RECALCULARE? Șeful Casei de Pensii anunță
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Digi World
Fructele care pot îmbunătăţi starea de spirit şi alunga oboseala mentală
Digi Animal World
Un veterinar a dezvăluit ce rase de pisici nu ar deține niciodată. A fost taxat imediat: „Cer să se facă...
Film Now
Hugh Jackman e îndrăgostit și are deja "o relație solidă"? Cine e colega de breaslă recent despărțită de...
UTV
CRBL a postat primele imagini dupa operatia de blefaroplastie. „Sper ca recuperarea sa fie usoara”