SUA critică China pentru că sprijină războiul Rusiei în Ucraina: „Trebuie să înceteze”

Data publicării:
blinken face declaratii
Secretarul de stat american, Antony Blinken. Foto: Profimedia

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a denunţat marţi sprijinul oferit de China Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, apreciind că acesta trebuie să înceteze.

„Ceea ce fac ei... este să ofere sprijin esenţial complexului militar-industrial al Rusiei”, a spus Antony Blinken într-o conferinţă de presă, invocând faptul că aproximativ „70% din maşinile-unelte importate de Rusia provin din China”, la fel ca „90% din micro-electronică”., scrie AFP, potrivit Agerpres.

Aceasta „permite Rusiei să menţină această bază militaro-industrială, să întreţină maşina de război, să menţină războiul. Prin urmare, acest lucru trebuie să înceteze”, a spus secretarul de stat american într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Statele Unite critică tot mai mult ajutorul acordat efortului de război rusesc de China şi companiile sale, care furnizează componente şi echipamente ce sprijină sectorul armamentului din Rusia, cu impact asupra câmpului de luptă din Ucraina.

China nu furnizează direct arme Rusiei.

„China nu poate juca de ambele părţi. Nu poate continua să aibă relaţii comerciale normale cu ţările europene şi, în acelaşi timp, să alimenteze cel mai mare război pe care l-am cunoscut în Europa de la cel de-al doilea război mondial”, a declarat, la rândul său, Jens Stoltenberg.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri