Video&Foto Stonehenge a fost vopsit în portocaliu de doi activiști de mediu
Data actualizării: Data publicării:
O parte din Stonehenge - structura preistorică celebră din Anglia - a fost acoperit cu vopsea portocalie de către protestatari, miercuri. Doi militanti Just Stop Oil, un grup britanic de activiști de mediu, au pulverizat vopsea pe situl istoric, cu o zi înainte de manifestările prilejuite de Solstițiul de vară care se desfășoară aici, potrivit BBC.
Miercuri, în jurul orei 11:00, protestatarii au început să pulverizeze vopseaua pe structura situată lângă Salisbury.
În filmările postate pe rețelele sociale se văd doi bărbați cu bluze albe alergând spre monoliți, cu spray-uri cu vopsea. Oamenii care se aflau în zonă au încercat să-i oprească, dar până s-a întâmplat acest lucru mai multe pietre au fost acoperite cu vopsea portocalie. Într-un final, unul din bărbați s-a oprit și s-a așezat pe iarbă cu picioarele încrucișate, iar cel de-al doilea a mai continuat pentru o scurtă perioadă să pulverizeze cu vopsea, după care a fost și el oprit de o femeie.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Se așteptă ca joi mii de oameni să sosească la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară.
Un purtător de cuvânt al Just Stop Oil a declarat că grupul cere următorului guvern să semneze un tratat pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili până în 2030, potrivit The Standard. Acțiunea de la Stonehenge a fost organizată cu scopul de a atrage atenția asupra acestei probleme.
Unul dintre protestatari, Niamh Lynch, în vârstă de 21 de ani, student din Oxford, a spus: „Stonehenge la solstițiu înseamnă sărbătorirea lumii naturale, dar uitați-vă în ce stare se află. Cu toții avem dreptul să trăim o viață fără suferință, dar arderea continuă a petrolului, cărbunelui și a gazului duce la moarte și suferință la scară largă.”
Cel de-al doilea protestatar, Rajan Naidu, în vârstă de 73 de ani, din Birmingham, a declarat: „Făina de porumb portocalie pe care am folosit-o pentru a atrage atenția va fi spălată în curând de ploaie, dar e nevoie urgentă de acțiuni guvernamentale pentru a atenua consecințele catastrofale ale crizei climatic”.
În fiecare an, mii de oameni merg în pelerinaj la Stonehenge pentru a vedea răsăritul soarelui la solstițiul de vară.
Stonehenge a fost construit în etape pe Câmpia Salisbury, Wiltshire, în urmă cu aproximativ 5.000 de ani.