Șeful spionajului german, avertisment dur: Operațiunile secrete ale lui Putin, la un nivel fără precedent. Ar pregăti un război cu NATO

Data actualizării: Data publicării:
putin la birou
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Șefii serviciilor de informații din Germania au emis luni avertizări dure despre spionajul rus și pregătirile Rusiei pentru conflictul militar cu NATO, în cadrul unei audieri parlamentare, relatează Politico.

Disponibilitatea Moscovei de a utiliza măsuri hibride și ascunse a atins un „nivel nemaivăzut până acum”, a spus Bruno Kahl, șeful BND, serviciul de informații externe al Germaniei, avertizând totodată că „o confruntare militară directă cu NATO a devenit o opțiune pentru Moscova”.

Scopul Kremlinului este de a împărți Occidentul pentru a împiedica capacitatea Europei de a se apăra, în timp ce întărește armata rusă în pregătirea unui potențial atac, a spus Kahl parlamentarilor.

„Putin va continua să testeze liniile roșii ale Occidentului și să intensifice în continuare confruntarea”, a spus el. „Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură, din punct de vedere al personalului și al materialului, să lanseze un atac împotriva NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”.

Kahl a subliniat că Moscova - care poartă un război total împotriva Ucrainei vecine din februarie 2022 - cheltuiește mult mai mult pe armata sa decât o fac țările europene pe a lor, și își întărește semnificativ forțele convenționale.

„Accentul acestei consolidări este, desigur, în direcția strategică vest, de-a lungul flancului estic al NATO”, a spus Kahl.

Scopul final al președintelui rus Vladimir Putin, a spus el, este de a „scoate SUA din Europa” și pentru a restabili granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, conform lui Kahl, creând astfel o „sferă de influență a Rusiei” și stabilirea unei „noi ordini mondiale”.

Thomas Haldewang, șeful Biroului Federal pentru Protecția Constituției – agenția internă de informații a Germaniei – a declarat că serviciul pe care îl conduce observă un „comportament agresiv al serviciilor de informații ruse”, și că spionajul și sabotajul actorilor ruși în Germania au crescut „atât cantitativ cât și calitativ”, Rusia fiind chiar dispusă să „pună vieți umane în pericol”.

La începutul acestui an, CNN a informat că Statele Unite și serviciile germane de informații au dejucat un complot rusesc de asasinare a directorului general al producătorului de arme Rheinmetall, care produce tehnică pe care autoritățile de la Berlin o trimit în Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un picior într-o gheată găsit pe cel mai înalt vârf din lume ar putea dezlega unul dintre marile mistere...
Digi FM
Mădălina Ghenea a apelat la instanță după ce a fost hărțuită online de o persoană necunoscută: “Mi-a provocat...
Pro FM
Anca Țurcașiu, despre iubitul care o face să radieze: "Suntem prieteni de 20 de ani, n-am crezut că vom fi...
Film Now
Apropiații își fac griji pentru Hugh Jackman: „S-a cam pierdut în tot acest proces”. Una dintre marile temeri...
Adevarul
Fiica lui Navalnîi lucrează la sediul de campanie al Kamalei Harris
Newsweek
Românii din aceste orașe ies la PENSIE cu 2 ani mai repede. În ce domenii au muncit?
Digi FM
Matilde, fiica lui Jose Mourinho, s-a căsătorit. Tânăra de 28 de ani, răvășitoare la petrecerea la care au...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
După 60 de ani de carieră, Harrison Ford spune că nu are nicio intenție să se retragă din actorie. Starul a...
UTV
Adrian 'Elicopter de lupta' a fost prins beat la volan. Influencerul a incercat sa fuga de politie