Șeful NATO spune că ucrainenii pot respinge armata lui Putin. Care e cel mai bun mod de a contracara anexarea făcută de Rusia

Data actualizării: Data publicării:
NATO and Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO spune că cel mai bun mod de a contracara anexarea proclamată de Rusia a unor părţi din Ucraina este de a continua să se acorde sprijin guvernului de la Kiev. Foto: Profimedia Images

Recucerirea unui oraş de pe teritoriul pe care preşedintele rus Vladimir Putin l-a declarat anexat la Rusia demonstrează că ucrainenii înregistreze succese şi că ei pot respinge forţele ruse, a declarat duminică secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, informează Reuters.

„Am văzut că ei (ucrainenii) au putut să recucerească un alt oraş, Liman, iar aceasta demonstrează că ucrainenii înregistrează progrese şi pot respinge forţele ruse, datorită curajului, datorită abilităţilor lor, dar şi, desigur, datorită armelor avansate pe care SUA şi alţi aliaţi le furnizează” Kievului, a subliniat Stoltenberg într-un interviu pentru emisiunea „Meet the Press” a televiziunii americane NBC.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică oraşul strategic Liman din estul ţării „complet eliberat” de sub controlul forţelor ruse, la o zi după ce Moscova a anunţat că trupele sale au decis să se retragă din bastionul lor din nordul regiunii Doneţk.

Potrivit secretarului general al NATO, cel mai bun mod de a contracara anexarea proclamată de Rusia a unor părţi din Ucraina este de a continua să se acorde sprijin guvernului de la Kiev, conform Agerpres.

Întrebat despre cererea Ucrainei de a i se acorda în mod accelerat statutul de membru al NATO, Stoltenberg a spus că „orice decizie privind statutul de membru trebuie luată prin consens”, că „toţi cei 30 de aliaţi trebuie să fie de acord să fie luată o astfel de decizie”.

Jens Stoltenberg a mai declarat că NATO sprijină investigaţia asupra aparentei sabotări a gazoductelor Nord Stream care leagă Rusia de Europa prin Marea Baltică. „Orice act deliberat asupra unei infrastructuri critice a NATO va fi întâmpinat cu un răspuns ferm şi unit”, a subliniat Stoltenberg.

Nord Stream 1 şi 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, au fost avariate de explozii submarine în largul insulei daneze Bornholm, în Marea Baltică.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Îmbrăcată într-o fustă cât o palmă, Ștefania i-a stârnit la comentarii pe fanii ei: "Ce vă dezbrăcați, frate...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...