Video Rusia dă vina pe SUA pentru atacurile cu arme americane lansate din Ucraina, care au ucis mai multe persoane în Belgorod

Data actualizării: Data publicării:
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova
Reprezentanta diplomaţiei ruse a declarat că unda verde primită de la Washington pentru astfel de atacuri reprezintă „o mărturisire” a uciderii unor femei şi copii în regiunea Belgorod. Foto: Profimedia Images

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat vineri că Ucraina a folosit rachete furnizate de SUA pentru a ucide femei şi copii în sudul Rusiei, în regiunea Belgorod, şi a susţinut că vina este a Washingtonului, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

Zaharova s-a referit la pierderile de vieţi de săptămâna trecută, din regiunea Belgorod, după ce Statele Unite şi-au dat acordul ca Ucraina să folosească armamentul american împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei, pentru apărarea regiunii ucrainene Harkov în care se desfășoară o ofensivă militară rusă. 

Reprezentanta diplomaţiei ruse a declarat că unda verde primită de la Washington pentru astfel de atacuri reprezintă „o mărturisire” a uciderii unor femei şi copii în regiunea Belgorod. „Fragmente de (rachete) HIMARS vor servi drept dovezi directe”, a spus ea în faţa reprezentanţilor presei, fără a prezenta imagini cu astfel de obiecte şi fără a preciza câte victime şi-au pierdut viaţa în incidentul la care se referea.

Reuters precizează că nu a fost în măsură să verifice independent acuzaţiile, iar Ucraina şi SUA nu au comentat imediat.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri