Șase fete minore din India centrală au fost dezbrăcate complet și plimbate pe străzi, în cadrul unui ritul bizar de invocare a ploii.
Incidentul revoltător a avut loc într-un sat lovit de secetă din regiunea Bundelkhand, statul Madhya Pradesh. Clipurile care au devenit virale pe rețelele sociale le arată mergând pe tinerele fete complet goale, cu un trunchi de copac pe umeri și cu câte o broască agățată de acesta, potrivit BBC.
Localnicii cred cu tărie că acest ritual îi va aduce liniște zeului ploii și astfel vor ajunge precipitațiile în regiune.
Comisia Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului din India a solicitat un raport de la administrația districtului Damoh, unde se află satul. Poliția din Madhya Pradesh a declarat că nu a primit nicio plângere cu privire la eveniment, dar spune că a dechis, totuși, o anchetă.
„Se vor lua măsuri dacă vom constata că fetele au fost forțate să meargă dezbrăcate”, a declarat șeful poliției din Damoh pentru agenția Press Trust din India.
Clipul prezintă fetele, o parte din ele în o vârstă fragedă, mergând împreună în procesiune, urmate de un grup de femei care cântă. Procesiunea s-a oprit la fiecare casă din sat, de unde copiii au adunat cereale sau alte boabe, care au fost ulterior duse la bucătăria unui templu local în care se pregătește mâncare pentru comunitate.
„Credem că asta va aduce ploaia”, a declarat o femeie pentru Press Trust.
Perceptorul districtului Damoh, S Krishna Chaitanya, a spus că părinții fetelor au fost de acord cu ritualul și chiar au participat la el.
„În astfel de cazuri, administrația nu poate face decât să le transmită sătenilor că este vorba de superstiții inutile și că astfel de practici nu dau rezultatele dorite", a spus el.
Agricultura indiană depinde în mare măsură de ploile musonice și, în multe regiuni, se practică ritualuri dedicate zeilor ploii, în funcție de obiceiurile și tradițiile locale. Unele comunități aprind focuri rituale hinduse, iar în altele se fac ceremonii de căsătorie pentru broaște sau măgari.
Mulți spun că ritualurile doar distrag atenția oamenilor obișnuiți de la greutăți, dar experții culturali spun că practicile reprezintă un gest de disperare al celor care nu speră să primească orice fel de ajutor.
Editor : D.C.