Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Data actualizării: Data publicării:
regina elisabeta
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit FOTO: Getty Images

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Cu câteva ore înainte de anunțul oficial al decesului, medicii săi deveniseră îngrijorați de starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită, și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția. Imediat, membrii familiei regale au început să se îndrepte de urgență către castelul Balmoral. După ce fiii Reginei și prințul William, nepotul său, au sosit la castel, Palatul Buckingham a făcut anunțul oficial: Regina Elisabeta a II-a a murit. Noul suveran al Marii Britanii devine fiul ei cel mare, Charles.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a, afirmând că domnia monarhului britanic reprezintă „un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”.

Ce urmează să se întâmple de vineri în Marea Britanie

ACTUALIZARE 9 SEPTEMBRIE, ORA 00:30 În următoarele zile vor avea loc pregătiri pentru funeraliile Reginei și urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea.

Vineri, vor fi salve de tun, Charles și Camilla se vor întoarce la Londra, iar premierul Liz Truss va avea probabil o primă audiență la noul rege.

Este așteptat, de asemenea, un discurs către națiune din partea Regelui Charles, scrie BBC.

Consiliul de Accedere la tron, o adunare ceremonială pentru proclamarea oficială a noului rege, este de așteptat să aibă loc sâmbătă.

Mare parte din celelalte evenimente ale vieții publice din Marea Britanie vor fi suspendate în zilele următoare. Clopotele bisericilor vor răsuna în întregul regat.

Programele televiziunilor vor reflecta amploarea acestui moment istoric. Parlamentarii vor aduce un omagiu reginei și vor depune jurământul în fața noului rege, iar drapelele vor fi coborâte în bernă pe clădirile oficiale. 

Organizații locale și naționale, organizațiile de caritate vor avea propriile evenimente comemorative și se vor deschide cărți de condoleanțe.

Transportul public și serviciile publice vor continua să funcționeze. Școlile, magazinele și companiile vor rămâne deschise, cel puțin până în ziua funeraliilor de stat. Toate activitățile însă se vor desfășura mai discret, păstrând solemnitatea momentului.

Funeraliile de stat ale Reginei vor avea loc probabil în următoarele două săptămâni.

Citiți și: VIDEO. Regina Elisabeta a II-a a murit. Filmul evenimentelor unei zile care intră în istorie

Queen Elizabeth II dies aged 96, London, UK - 08 Sep 2022
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 august 2022, la vârsta de 96 de ani Foto: Profimedia Images

Ședință a Parlamentului britanic pentru omagierea Reginei și declararea loialității față de noul suveran

ACTUALIZARE VINERI, 9 SEPTEMBRIE 2022, ORA 00:00. Parlamentarii britanici îi vor aduce un omagiu Reginei în Camera Comunelor vineri, într-o sesiune specială care va începe la prânz și va dura până la ora 22:00, anunță BBC.

De asemenea, sâmbătă, de la ora locală 14:00 (16:00, ora României), va avea loc o altă ședință în care parlamentarii vor depune jurământul de supunere în fața regelui Charles al III-lea.

Papa i-a transmis un mesaj noului suveran britanic 

ACTUALIZARE 23:40 Papa Francisc a deplâns joi moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, lăudând „serviciul neobosit pentru binele” ţării sale, „exemplul său de devotament faţă de datorie” și credința neștirbită, relatează Agerpres.

Într-un mesaj de condoleanțe transmis Palatului Buckingham, el a spus că se roagă pentru Charles „într-un moment în care îşi asumă înaltele responsabilităţi de Rege”. 

„Profund întristat de vestea decesului Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, prezint sincere condoleanţe Majestăţii Sale, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit şi al Commonwealth-ului”, a spus suveranul pontif în telegrama adresată noului suveran.

Queen Elizabeth II Official Visit to Vatican City, Rome, Italy - 03 Apr 2014
Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit la Vatican cu Papa Francisc în aprilie 2014 Foto: Profimedia Images

Poliția a îndepărtat barierele de la castelul Balmoral ca să permită publicului să depună flori

ACTUALIZARE 23:25 Poliția a îndepărtat joi seara barierele care blochează accesul la porțile castelului Balmoral pentru a permite publicului să depună flori pentr regină, în timp ce mulțimi de oameni s-au strâns și în fața Palatului Buckingham și a castelului Windsor pentru a deplânge moartea Reginei.

Queen Elizabeth the second died today at Balmoral., Buckingham Palace, London, UK - 08 Sep 2022
Britanicii o plâng pe Regina Elisabeta a II-a Foto: Profimedia Images

Reacția premierului Scoției, Nicola Sturgeon, adepta independenței

Premierul scoțian Nicola Sturgeon i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, despre care a spus că a fost „iubită și admirată” de poporul scoțian, chiar dacă în urmă cu câteva luni anunța că intenționează să organizeze un nou referendum pentru independență.

„La fel ca toată lumea din Scoția, din Regatul Unit, ba chiar din întreaga lume, simt un profund sentiment de tristețe la moartea Majestății Sale Regina. În numele poporului scoțian, prezint sincerele și sincerele mele condoleanțe regelui, reginei consoarte și întregii familii regale”, a declarat Nicola Sturgeon într-un discurs transmis la televiziune.

„Și, după toate mărturiile, Majestatea Sa a fost rareori mai fericită decât atunci când a fost aici, în Scoția, la iubitul ei Balmoral. Un fapt pe care am avut privilegiul de a-l observa personal”, a punctat Nicola Sturgeon. Ea și-a exprimat speranța că membrii familiei regale vor găsi „alinare” știind că regina „și-a petrecut ultimele zile într-un loc pe care l-a iubit atât de mult”, relatează CNN.

În urmă cu câteva luni, în iunie, premierul Nicola Sturgeon anunța că intenționează să organizeze un nou referendum pe tema independenței Scoției, dar în principal din cauza Brexitului, cu care scoțienii nu au fost de acord, votul lor fiind preponderent pentru rămânerea în UE. Un referendum similar eșuase în 2014, cu doi ani înainte de votul din Regatul Unit pentru Brexit.

Nicola Sturgeon Statement at Bute House, Edinburgh, Scotland, UK - 08 Sep 2022
Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, spune că poporul scoțian a iubit-o și a admirat-o pe Regina Elisabeta a II-a Foto: Profimedia Images

Mii de persoane s-au adunat la Buckingham Palace. Omagiul taximetriștilor londonezi

ACTUALIZARE 22:50 Aproximativ 50 de șoferi care conduc celebrele taxiuri negre din Londra s-au aliniat pe The Mall - drumul principal care duce către Palatul Buckingham - în semn de respect față de Regina Elisabeta a II-a.

Mulți taximetriști au început să staționeze în zonă imediat ce au aflat joi seara despre moartea reginei.

Regina era „elementul constant din viața noastră”, a declarat unul dintre șoferi, Michael Ackerman, relatează BBC.

Pe măsură ce noaptea se lasă peste Palatul Buckingham, mulțimea continuă să se adune. Tineri și bătrâni încearcă să se îndrepte spre porțile palatului pentru a depune flori.

„Fiul meu ne-a sunat și ne-a spus că a murit. Suntem în stare de șoc și am venit direct aici pentru a-i aduce un omagiu. A fost un mare monarh în ultimii 70 de ani, nu-mi vine să cred”, a mărturisit o femeie în vârstă de 50 de ani.

Când luminile s-au aprins pe fațada palatului, s-au auzit aplauze și urale. Marea de oameni veniți să trăiască acest moment continuă să crească.

Queen Elizabeth the second died today at Balmoral., Buckingham Palace, London, UK - 08 Sep 2022
Celebrele taxiuri londoneze s-au aliniat pe The Mall pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a Foto: Profimedia Images

Sicriul reginei va fi expus pe un catafalc de onoare

ACTUALIZARE 22:45 Sicriul reginei Elisabeta a II-a urmează să fie expus pe un catafalc de onoare pentru ca publicul britanic să îi aducă un ultim omagiu, relatează PA Media și dpa, preluate de Agerpres.

Expunerea pe un catafalc de onoare este o procedură rezervată suveranilor, consoartelor/ consorților lor şi, uneori, foştilor prim-miniştri.

În timpul ceremoniei oficiale, sicriul închis este expus în Westminster Hall din Palatul Westminster, la Londra.

Este de așteptat ca sute de mii de oameni să vină să-și ia rămas bun de la Regină.

Dat fiind că Regina a murit în Scoția, este posibil ca mai întâi catafalcul Elisabetei a II-a să fie expus pentru scurt timp și în Catedrala St. Giles din Edinburgh.

Ultima personalitate care a fost expusă pe catafalc de onoare în Marea Britanie a fost Regina Mamă, în 2002. Atunci, 200.000 de persoane au venit să-şi prezinte omagiile pe parcursul a trei zile.

Sicriele a doi prim-miniştri - William Gladstone în 1898 şi Sir Winston Churchill în 1965 - au fost, de asemenea, expuse la Westminster Hall, atrăgând sute de mii de persoane.

Noul premier Liz Truss: God Save The King

ACTUALIZARE 22:00 Premierul Liz Truss, numită în funcție de Regina Elisabeta a II-a cu doar două zile înainte de a muri, și-a încheiat joi discursul rostit în fața Downing Street imediat după decesul suveranei cu un apel la unitate, pentru susținerea lui Charles, noul Rege al Marii Britanii.

„Îi oferim loialitatea și devotamentul noastru, așa cum mama sa a fost devotată țării atât atât de mulți ani”, a spus noul premier al Marii Britanii.

„Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră de temelie pe care s-a construit Marea Britanie modernă. Este o țară măreață datorită ei”, a subliniat premierul britanic.

 „Odată cu încheierea celei de-a doua ere elizabetane, intrăm într-o nouă eră din magnifica istorie a măreței noastre țări exact cum Majestatea Sa și-ar fi dorit: prin rostirea cuvintelor «God save the King»”, a spus Liz Truss.

Ca urmare a decesului Reginei, premierul Marii Britanii urma să aibă o ședință de cabinet la ora locală 21:00.

Potrivit BBC, Liz Truss a fost informată despre moartea suveranei la ora locală 16:30 (18:30, ora României), a declarat un purtător de cuvânt al premierului. Pentru public, moartea Reginei a fost anunțată de Buckingham Palace la ora locală 18:30 (20:30, ora României).

Queen Elizabeth II dies aged 96, London, UK - 08 Sep 2022
Premierul Liz Truss i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a și a anunțat loialitatea față de noul suveran, Charles al III-lea Foto: Profimedia Images

Fostul premier Boris Johnson: Cea mai tristă zi a țării

Fostul premier britanic Boris Johnson a transmis pe Twitter o amplă declarație în urma anunțului că Regina Elisabeta a II-a a murit, spunând că este „cea mai tristă zi a țării”.

„În inimile fiecăruia dintre noi există o durere la trecerea în neființă a reginei noastre, un sentiment profund și personal de pierdere - mult mai intens, poate, decât ne așteptam”, a scris el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drapele coborâte în bernă la Casa Albă: „Majestatea Sa a definit o eră”

Casa Albă a transmis un comunicat în care aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a:

„Regina Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o eră.

Într-o lume în continuă schimbare, a fost o prezență care a adus stabilitate și o sursă de alinare și mândrie pentru generații de britanici, inclusiv pentru mulți dintre cei care nu și-au cunoscut țara fără ea. O admirație de durată pentru Regina Elisabeta a II-a a unit oamenii din întregul Commonwealth. Cele șapte decenii ale domniei sale istorice au fost martorele unei epoci de progres uman fără precedent și ale unui progres al demnității umane.

Ea a fost primul monarh britanic cu care oamenii din întreaga lume au putut simți o legătură personală și imediată - fie că au auzit-o la radio când era o tânără prințesă vorbindu-le copiilor din Regatul Unit, fie că s-au adunat în jurul televizoarelor pentru încoronarea ei, fie că au urmărit pe telefon ultimul ei discurs de Crăciun sau Jubileul de Platină. Iar ea, la rândul ei, și-a dedicat întreaga viață în slujba lor.

Susținută de dragul ei prinț Philip timp de 73 de ani, regina Elisabeta a II-a a condus întotdeauna cu pricepere, cu un angajament de nezdruncinat față de datorie și cu puterea incomparabilă a exemplului ei. Ea a îndurat pericolele și privațiunile unui război mondial alături de poporul britanic și i-a mobilizat în timpul devastatoarei pandemii pentru a privi spre zile mai bune”, arată mesajul Casei Albe.

„Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate și o constanță de neegalat, care a aprofundat alianța fundamentală dintre Regatul Unit și Statele Unite. Ea a contribuit la relația noastră specială”, transmite Casa Albă.

„Am întâlnit-o pentru prima dată pe regină în 1982, călătorind în Marea Britanie ca parte a unei delegații a Senatului. Și am fost onorați că ne-a oferit ospitalitatea sa în iunie 2021, în timpul primei noastre călătorii peste hotare în calitate de președinte și de primă-doamnă, unde ne-a fermecat cu spiritul său, ne-a emoționat cu bunătatea sa și ne-a împărtășit cu generozitate înțelepciunea sa. În total, ea s-a întâlnit cu 14 președinți americani”, a rememorat președintele Biden.

Sommet du G7 : La reine Elisabeth II d'Angleterre assiste au déjeuner avec les membres du G7
Regina Elisabeta a II-a și soții Biden, în timpul summitului G7 găzduit în iunie 2021 de Marea Britanie Foto: Profimedia Images

„În anii următori, așteptăm cu nerăbdare să continuăm această prietenie strânsă cu Regele și Regina Consoartă. Astăzi, gândurile și rugăciunile oamenilor din toate Statele Unite sunt alături de poporul Regatului Unit și al Commonwealth-ului în durerea lor. Transmitem cele mai profunde condoleanțe Familiei Regale, care nu își plânge doar Regina, ci și pe draga lor mamă, bunică și străbunică. Moștenirea ei va rămâne în paginile istoriei britanice și în povestea lumii noastre”, conchide comunicatul Casei Albe.

Drapelele la Casa Albă și la alte clădiri federale, inclusiv militare, din Statele Unite vor fi coborâte în  bernă, a decis președintele Joe Biden. De asemenea, toate ambasadele americane din străinătate vor coborî drapele în bernă până în ziua înmormântării suveranei, potrivit ordinului președintelui.

Primul mesaj al Regelui Charles

ACTUALIZARE 21:20 Un comunicat a fost emis de Familia Regală în numele lui Charles, noul Rege, care va domni cu titulatura de Charles al III-lea. Noul rege este așteptat să țină primul său discurs către națiune vineri.

„Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectelui și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”.

„Regina a murit în pace în această seară”

ACTUALIZARE 20:33 Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunță moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”

În acest moment, noul rege al Marii Britanii devine prințul Charles. El și regina consoartă, Camilla, vor rămâne în această seară la Balmoral. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prințul William, care era al treilea în ordinea succesiunii la tron, devine acum prințul moștenitor al Marii Britanii.

Site-ul oficial regal a fost închis în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a. Site-ul notează că este temporar indisponibil, iar în prezent are o imagine care aduce un omagiu regretatei regine.

Citiți și: VIDEO&FOTO Momente care au marcat cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a. Cum s-a transformat lumea în șapte decenii

Planul guvernului britanic care prevede ce se va întâmpla în zilele următoare morții Reginei Elisabeta a II-a are numele de cod „Operațiunea Podul Londrei” și pentru multă vreme a fost învăluit în mister.

Oamenii adunați în fața porților Palatului Buckingham aveau ochii înlăcrimați la aflarea veștii morții reginei Elisabeta a II-a. Au început să cânte cu voci încete "God Save the Queen".

Queen Elizabeth the second died today at Balmoral., Buckingham Palace, London, UK - 08 Sep 2022
Oamenii s-au strâns la porțile Palatului Buckingham la scurt timp după anunțarea veștii că Regina Elisabeta a II-a a murit Foto: Profimedia Images

Regina Elisabeta a II-a, cea mai longevivă regină a Marii Britanii

Ajunsă la vârsta de 96 de ani, Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume. A urcat pe tron la 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. A moștenit un regat care încă nu-şi revenise pe deplin de pe urma ravagiilor produse de Al Doilea Război Mondial şi colaborând cu Winston Churchill, prim-ministrul ţării la acea vreme.

În total, au existat 15 prim-miniştri ai Marii Britanii şi 14 preşedinţi ai Statelor Unite în timpul domniei sale. Zidul Berlinului s-a ridicat şi apoi a căzut cât timp a fost regină, iar Marea Britanie s-a alăturat şi a ieşit ulterior din Uniunea Europeană. Tot în timpul domeniei sale fostul atotputernic imperiu britanic s-a dezintegrat, fiind înlocuit de organizaţia Commonwealth din care fac parte 54 de naţiuni.

regina elisabeta a II-a pe tron in parlament profimedia-0017397321
Regina Elisabeta a II-a, care a murit la 96 de ani, după 70 de ani de domnie, este cel mai longeviv monarh britanic Foto: Profimedia Images

Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926. Era primul copil al viitorului rege George al VI-lea, iar mama sa provenea dintr-o străveche familie nobiliară, care deținea atunci și cele mai întinse domenii din Scoția. Deși ar fi trebuit să aibă un rol secundar în cadrul casei regale, destinul ei s-a schimbat radical pe 11 decembrie 1936, când unchiul ei, regele Edward al VIII-lea a abdicat, pentru a se putea căsători cu femeia pe care o iubea, americanca Wallis Simpson. Coroana a revenit automat tatălui Elisabetei, încoronat ca George al VI-lea. Elisabeta a devenit astfel moștenitoarea tronului, s-a mutat împreună cu părinții și sora sa Margareta și brusc, îndatoririle sale s-au schimbat. Adolescența i-a fost umbrită de Al Doilea Război Mondial, când prințesa nu a stat deoparte, a devenit șofer de ambulanță în cadrul armatei britanice. Când a împlinit 21 de ani, în 1947, a susţinut primul său discurs memorabil către Commonwealth.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani

În același an, Elisabeta se căsătorea cu Philip, prinț de Grecia și Danemarca. Era începutul unui mariaj de 73 de ani. La căsătoria lor, în noiembrie 1947, au participat zeci de capete încoronate din Europa, printre care și vărul ei, regele Mihai al României. 5 ani mai târziu, în 1952, Elisabeta devenea ea însăși regină, după moartea tatălui său, iar în 1953, după trecerea perioadei de doliu, era încoronată la Westminster Abbey. Era prima încoronare transmisă în direct la televiziune, în toată lumea.

Platinum Jubilee
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip în timpul ceremoniei de Încoronare din 1953 Foto: Profimedia Images

Elisabeta și Philip au avut patru copii: moştenitorul tronului, prințul Charles - născut în 1948, urmat de Anne, Andrew şi Edward, la care se adaugă 8 nepoți și 12 strănepoți. O familie numeroasă, la fel ca problemele sale: divorțuri, relații extraconjugale, apariții controversate. Rând pe rând, toți copiii reginei, cu excepția lui Edward, au divorțat. Despărțirea lui Charles de Diana și moartea prințesei inimilor în 1997 într-un cumplit accident de mașină au afectat puternic imaginea casei regale și a suveranei însăși. Tăcerea Palatului Buckingham imediat după accident a atras critici puternice. Regina le-a pus capăt în cele din urmă prin mesajul ei și prin funeraliile desfășurate la Westminster Abbey, deși Diana nu mai făcea parte din familia regală.

Moartea Dianei a umbrit imaginea casei regale peste un deceniu. Adevărata împăcare între suverană și popor a venit în 2011, odată cu nunta lui William cu Kate Middleton.

Dincolo de suișurile și coborâșurile vieții de familie de la Curte, Elisabeta a II-a a câștigat respectul britanicilor, dar și a milioane de oameni din afara Marii Britanii și a Commonwealth-ului, grație tactului și tenacității sale. În timpul domniei sale de șapte decenii, regina a călătorit în peste 100 de țări, i-a întâlnit pe cei mai admirați, dar și mai controversați lideri ai lumii, inclusiv pe dictatorul român Nicolae Ceaușescu, pentru care guvernul de la Londra a insistat să fie organizată o vizită de stat.

În 70 de ani de domnie, Elisabeta a II-a a făcut istorie prin recordurile sale demne de invidia oricărui cap încoronat. Suverana a trecut prin trei războaie. De la urcarea pe tron, în 1952, a avut 15 prim-miniștri. În același timp, domnia ei se întinde pe mandatele a 14 președinți americani, de la Harry Truman la Joe Biden.

 

Editor : D.C. | L.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cele 5 declarații șocante ale lui Trump despre NATO care ridică întrebări privind...
Digi FM
Dan Negru, despre ultimul mesaj primit de la Silviu Prigoană: „Mă uitam în telefon. Îmi pare rău”
Pro FM
Andrea Bocelli, despre secretul căsniciei cu Veronica Berti, care îi e soție de peste două decenii...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Scandalul întâlnirii lui George Simion cu un spion rus. Marcel Ciolacu îi cere demisia șefului Comisiei...
Newsweek
Pensie mărită în decembrie pentru 2.200.000 de pensionari. În ce zile se dau banii?
Digi FM
Cum l-a cunoscut Irina Fodor pe soțul ei, Răzvan Fodor. Ce diferență de vârstă e între ei
Târgul de Crăciun din Sibiu își anunță deschiderea vineri, 15 noiembrie. În acest an, un autocar din București ajunge direct în Sibiu. Foto Shutterstock
Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide vineri, 15 noiembrie. În acest an, un autocar va organiza curse...
Digi Animal World
Ce fel de stăpân de câine ești? Oameni de știință au descoperit trei categorii de proprietari
Film Now
Adevăratul motiv pentru care Ben Affleck pare atât de nefericit mereu. Un apropiat a rupt tăcerea: „Vrea să...
UTV
Ana Baniciu si-a aratat casa veche de un secol, renovata in mare stil. „Am incercat sa ii dam un aspect...