Reacția echipei lui Trump după ce Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz ca vicepreședinte în cursa pentru Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Kamala Harris l-a ales marți pe Tim Walz drept partener de candidatură la alegerile prezidențiale, iar campania fostului președinte american Donald Trump a reacționat după alegerea făcută de aceasta, numindu-l pe guvernatorul din Minnesota „un extremist liberal periculos”, informează Newsweek

Campania Trump a reacționat după alegerea făcută de Kamala Harris într-un comunicat.

„Nu este deloc surprinzător că liberala din San Francisco, Kamala Harris, vrea ca Tim Walz să îi fie coleg de candidatură – Walz și-a petrecut mandatul de guvernator încercând să remodeleze Minnesota după imaginea Statului de Aur”, se arată în declarație. „În timp ce Walz pretinde că îi sprijină pe americanii din Heartland, când camerele sunt oprite, el crede că America rurală este <<în mare parte vaci și stânci>>”.

Declarația a continuat: „De la propunerea propriei sale agende fără carbon, până la sugerarea unor standarde de emisii mai stricte pentru mașinile pe benzină și la adoptarea politicilor care să permită infractorilor condamnați să voteze, Walz este obsedat de răspândirea agendei periculos de liberale a Californiei în toată lumea. Dacă Walz nu va spune alegătorilor adevărul, îl vom spune noi: la fel ca Kamala Harris, Tim Walz este un extremist periculos de liberal, iar visul Harris-Walz California este coșmarul oricărui american”.

Walz, apreciat de democrați 

Walz, în vârstă de 60 de ani, a atras atenția națională după ce l-a numit „ciudat” pe senatorul din Ohio JD Vance, candidatul republican la vicepreședinție, un fel de atac pe care democrații îl îmbrățișează.

Democrații i-au lăudat, de asemenea, palmaresul în calitate de guvernator: cum ar fi mesele școlare gratuite pentru copii, concediul de familie și concediul medical plătit și o extindere a creditului fiscal pentru copii.

De asemenea, democrații speră că succesul său din Minnesota îi va permite să intre în legătură cu alegătorii din statele mai competitive din Midwest și Rust Belt, cum ar fi Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

Harris a luat în considerare câțiva alți democrați pentru această funcție, inclusiv guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, secretarul pentru transport Pete Buttigieg, senatorul din Arizona Mark Kelly, guvernatorul din Illinois J.B. Pritzker și guvernatorul din Pennsylvania Josh Shapiro.

Rămâne neclar însă când sau dacă Walz va avea o dezbatere cu senatorul din Ohio, JD Vance, care este partenerul candidat al lui Trump.

Sondajele arată în prezent că Harris și Trump sunt într-o cursă strânsă. Un sondaj realizat de Morning Consult, care a fost efectuat în rândul a 11.265 de alegători, a constatat că Harris are un avans de 4 puncte față de Trump (48% la 44%).

Harris a devenit candidatul democrat la președinție după ce Biden s-a retras din cursă în iulie, în urma presiunilor democraților îngrijorați de capacitatea sa de a câștiga în noiembrie.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri