Putin cere guvernului „să se ocupe urgent” de incursiunea ucrainenilor pe care o numește „o provocare de amploare”

Data actualizării: Data publicării:
Russian president Vladimir Putin
Președintele rus a cerut guvernului să rezolve situația din regiunea Kursk. Sursa foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a vorbit, miercuri, la începutul ședinței pe care a avut-o cu membrii executivului de la Moscova despre situația din regiunea Kursk, unde ucrainenii ar fi reușit să cucerească trei localități. Acesta a cerut guvernului „să se ocupe urgent de acest subiect”, transmite publicația independentă meduza.

După ce mai multe sute de soldați ucraineni ar fi reușit să pătrundă pe teritoriul rus nu mai puțin de 15 kilometri și să cucerească trei sate în regiunea Kursk, autoritățile de la Moscova au trimis întăriri în zonă, dar fără să reușească recăpătarea controlului asupra localităților pierdute.

„Trebuie să începem cu evenimentele din Regiunea Kursk. După cum știți, regimul de la Kiev a organizat o nouă provocare de amploare. Trag fără discernământ cu diferite tipuri de arme, inclusiv cu rachete, în clădiri civile, în case, în ambulanțe. Imediat după ședința noastră, voi avea o întâlnire cu reprezentanții structurilor de forță, cu Ministerul Apărării, cu Statul Major, cu FSB-ul, mă refer la structura care se ocupă de securitatea de la frontieră. Voi asculta un nou raport al colegilor despre ce se întâmplă în regiunea Kursk”, a declarat liderul de la Kremlin în fața miniștrilor convocați în regim online.

Putin a mai adăugat: „Aș vrea să spun că am vorbit cu guvernatorul interimar din Kursk și mi-a transmis că au fost date o serie de instrucțiuni mai multor departamente civile, care trebuie să acorde ajutorul necesar locuitorilor din regiune. De asemenea, rog și guvernul să se ocupe urgent de acest subiect. ”

Presa de la Moscova scrie că în urma atacului forțelor armate ucrainene 28 de ruși au fost răniți, iar alți trei au fost uciși. De asemenea, Ministerul rus al Apărării anunță că în timpul nopții au fost distruse mai multe drone ucrainene în regiunile Belgorod, Kursk, Voronej și Rostov.

Kievul nu a confirmat oficial această operaţiune de pe teritoriul Rusiei, menţinând un regim de tăcere informaţională completă. În absenţa unor informaţii oficiale despre scopul acestei operaţiuni, unii analişti militari s-au grăbit să critice incursiunea, calificând-o drept o "risipă inutilă de oameni şi echipamente", alţii însă au încercat să argumenteze că astfel armata ucraineană ar încerca să disloce trupe ruseşti din sectoarele Pokrovsk şi Toreţk (est), unde forţele ucraineană sunt într-o situaţie dificilă. Există speculaţii şi despre o posibilă diversiune, înaintea unui asalt ucrainean într-un alt sector, precum şi cu privire la faptul că intruziunea ar putea face parte dintr-o operaţiune mai amplă.

 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Obligatoriu pentru toți românii cu centrale termice de apartament. Cât plătești pentru această procedură...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
De ce l-a omis Dem Rădulescu pe unul dintre frați, în biografia sa? A învățat germana în gară
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu