Premierul Indiei, cel mai influent lider mondial, pe Twitter. Joe Biden este pe locul 2, iar Volodimir Zelenski pe locul 7

Data actualizării: Data publicării:
pafina de Twitter a premierului Indiei Narendra Modi
Pagina de Twitter a premierului indian Narendra Modi, desemnat cel mai influent personaj politic pe platforma socială. Foto: Profimedia Images

Premierul Indiei, Narendra Modi este cel mai influent lider mondial, pe Twitter, în anul 2022, într-un calasament realizat de Twiplomacy, o platformă care, începând din 2012, urmăreşte îndeaproape avansul diplomaţiei digitale, transmite EFE citată de Agerpres. Preşedintele SUA, Joe Biden, apare pe locul secund, iar cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ocupă locul trei în clasament.Topul include 50 de personalițăți politice din întreaga lume. 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ocupă locul 7 în acest clasament dominat de lideri din America Latină, iar preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ocupă poziţia a 12-a. Cancelarul german Olaf Scholz se află la coada clasamentului, pe locul 48 al celor mai influenţi lideri mondiali pe Twitter.

Într-un comunicat emis miercuri, Twiplomacy a notat că "primele trei locuri din acest clasament revin liderilor cu o mare personalitate, influenţă geopolitică şi un mare număr de urmăritori la nivel naţional, factori care determină importanţa pe care un lider mondial o are pe platforma" Twitter.

Totodată, Twiplomacy a explicat că a elaborat un nou algoritm de clasificare pentru a identifica influenţa pe Twitter a unei liste concrete de utilizatori.

Analizând datele din intervalul 2 octombrie 2021 - 30 septembrie 2022, algoritmul Twiplomacy a alocat o pondere adaptată unor indicatori precum menţiuni, postări, redistribuiri de postări, amploare, opinii, "îmi place" şi numărul de persoane care urmăresc un anumit cont.

Apoi, Twiplomacy a aplicat variabile suplimentare precum genul, vârsta sau vechimea în funcţie, pentru a da context, a compara şi a înţelege mai bine factorii care influenţează clasamentul.

Un loc fruntaş în clasamentul elaborat de Twiplomacy nu se traduce neapărat printr-o cotă mare de popularitate a acestor lideri pe plan intern, remarcă Twinplomacy, care menţionează că mai multe personalităţi clasate pe primele locuri în clasamentul său se confruntă cu provocări la adresa leadership-ului lor în propria lor ţară.

Într-un moment în care noua conducere a Twitter, după achiziţionarea reţelei de către magnatul Elon Musk, face ca viitorul diplomaţiei digitale să devină incert în această reţea, "un lucru continuă să fie clar: nu se poate elimina socialul din reţele, nici măcar pentru oamenii politici", precizează în comunicat Twiplomacy.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri