Politicieni americani din zona campaniilor prezidențiale au fost atacați de hackeri iranieni prin intermediul WhatsApp

Data publicării:
Encryption Messenger Mobile App - Social Media - Photo Illustration, Brussels, Belgium - 10 Dec 2023
Meta a declarat că țintele erau politicieni și diplomați și includeau oficiali „asociați cu administrațiile președintelui Biden și fostului președinte Trump”. Foto: Profimedia

Gigantul social media Meta a dat vina pe un grup de hackeri iranieni pentru încercările de a accesa conturile WhatsApp ale unei serii de personalități diplomatice și politice din Statele Unite.

Compania - care administrează Facebook și Instagram împreună cu serviciul de mesagerie WhatsApp - a declarat că grupul cunoscut APT42 a fost de vină, adăugând că WhatsApp a suspendat un număr mic de conturi pentru a contracara tentativa de hacking.

„Această activitate rău intenționată a provenit din Iran și a încercat să vizeze persoane din Israel, Palestina, Iran, Statele Unite și Regatul Unit”, a afirmat compania într-o declarație.

Meta a declarat că țintele erau politicieni și diplomați și includeau oficiali „asociați cu administrațiile președintelui Biden și fostului președinte Trump”.

Grupul APT42, cunoscut și sub numele de Mint Sandstorm, a fost, de asemenea, învinuit pentru încercările anterioare de hacking ale Meta, acuzații formulate de Microsoft și Google.



Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri