Poliția britanică a anunțat cine sunt cele două persoane care au murit în atacul de la Podul Londrei

Data publicării:
Jack Merrit și Saskia Jones, doi tineri de la Universitatea Cambridge care lucrau la un proiect de reabilitare a deținuților, au fost uciși pe Podul Londrei de un fost condamnat pentru terorism
Jack Merrit și Saskia Jones, doi tineri de la Universitatea Cambridge care lucrau la un proiect de reabilitare a deținuților, au fost uciși pe Podul Londrei de un fost condamnat pentru terorism

Jack Merritt, de 25 de ani, şi Saskia Jones, de 23 de ani, doi tineri care lucrau la Universitatea din Cambridge la un proiect ce își propunea o apropiere între lumea academică şi cea a închisorilor, au fost înjunghiaţi mortal, vineri, la Londra, de Usman Khan, un fost deţinut condamnat pentru terorism, a anunţat duminică poliţia, informează Agerpres.

Ambii absolvenţi ai Universităţii din Cambridge, tinerii participau la "Learning Together", un program de formare al Institutului de criminologie de la Cambridge care pune în relaţie studenţi şi deţinuţi în vederea reabilitării acestora din urmă. Jack era coordonator şi Saskia voluntară, a precizat poliţia într-un comunicat.

Originar din Cottenham, în apropiere de Cambridge, "Jack trăia potrivit principiilor, el credea în reabilitare, nu în răzbunare, el le lua mereu partea celor mai slabi", a scris familia într-un comunicat. "Jack nu ar fi vrut ca acest eveniment teribil şi izolat să fie izolat şi utilizat ca pretext de către guvern pentru a introduce pedepse şi mai draconice pentru deţinuţi sau pentru a menţine în închisoare oamenii mai mult decât este necesar", se mai menţionează în acest text. Este o aluzie la anunţul prim-ministrului Boris Johnson, care, aflat în plină campanie electorală, este acuzat că politizează drama. Imediat după această tragedie, el a promis pedepse drastice şi abolirea eliberărilor anticipate pentru infracţiunile teroriste.

Potrivit familiei, Jack Merritt era "nerăbdător să-și construiască un viitor împreună cu partenera lui şi să facă carieră ajutând persoanele din sistemul penal".

Fostă studentă la Cambridge, animată de "o sete formidabilă de a şti", Saskia Jones a încercat recent să se angajeze la poliţie, "dornică să se specializeze în susţinerea victimelor", potrivit familiei sale. "Avea un simţ formidabil al umorului şi era generoasă până în punctul în care voia să vadă mereu ce-i mai bun în oameni", au adăugat apropiaţii ei, originari din Stratford-upon-Avon, oraşul natal al lui William Shakespeare.

Potrivit Universităţii din Cambridge, încă un membru al personalului său figurează printre cei trei răniţi în atacul cu cuţitul comis de britanicul Usman Khan pe Podul Londrei. El participase, într-un imobil situat la doi paşi de London Bridge, la o conferinţă privind reabilitarea deţinuţilor organizată pentru a sărbători cinci ani de la inițierea programului "Learning Together".

Unul dintre cei trei răniţi a fost externat, iar ceilalţi doi rămân spitalizaţi fiind "într-o stare stabilă", potrivit poliţiei, care a precizat că ei nu doresc să le fie făcută publică identitatea.

Jack Merrit pleda pentru cauza deținuților și a ajuns să fie omorât de unul dintre aceștia

La Cambridge a fost organizat un priveghi sâmbătă. Omagiile pentru Jack Merritt curg pe rețelele sociale, el fiind descris drept o persoană implicată, inteligentă şi generoasă.

"Odihneşte-te în pace, frate", a scris rapperul Dave, al cărui album "Psychodrama" recompensat cu prestigiosul Mercury Prize, a fost inspirat de reabilitarea de care a beneficiat fratele său condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă. "Jack Merritt era cel mai bun dintre băieţi. El şi-a dedicat viaţa altora, a fost cu adevărat o onoare să întâlnesc pe cineva ca el", a afirmat rapperul.

Usman Khan, de 28 de ani, fusese eliberat condiţionat în 2018, la şase ani după condamnarea sa pentru infracţiuni teroriste.

Khan a fost împuşcat mortal de poliţie după ce a fost imobilizat de simpli cetăţeni, considerați adevărați "eroi". Unul dintre acești eroi, bucătarul Lukasz, orginar din Polonia, a încercat să-l pună la pământ pe atacator folosind un corn de narval pe care îl luase de pe un perete al clădirii în care lucra.

Potrivit poliţiei, atacatorul a acţionat singur pentru a comite acest atentat, deși a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Îmbrăcată într-o fustă cât o palmă, Ștefania i-a stârnit la comentarii pe fanii ei: "Ce vă dezbrăcați, frate...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...