Parlamentul de la Londra şi-a reluat miercuri activitatea, după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a stabilit că decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda Legislativul a fost nelegală, hotărârea instanţei reprezentând o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic pro-Brexit.
Boris Johnson a fost nevoit să-şi întrerupă vizita la New York, unde a participat la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, urmând să se adreseze Parlamentului în cursul după-amiezii de miercuri.
Prim-ministrul britanic, care a ignorat cererile opoziţiei de a demisiona, a afirmat că nu este de acord cu decizia instanţei supreme şi a sugerat că ar putea încerca să suspende din nou Parlamentul. Jeremy Corbyn, liderul partidului laburist şi liderul opoziţiei britanice a declarat că o moţiune de cenzură va fi depusă atunci când va exista siguranţa că ea poate să aibă succes. Şi Partidul Naţional Scoţian a cerut demiterea lui Boris Johnson.
După ce în ultimele câteva săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, pe 10 septembrie, acţiune criticată de opoziţie, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.
Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul prim-ministru Theresa May cu Uniunea Europeană şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din blocul european pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.