O circulară a Ministerului de Interne din Italia provoacă reacții dure în Lombardia și Campania. Guvernator: "O măsură iresponsabilă"

Data actualizării: Data publicării:
Italia carantină
FOTO: Guliver/ Getty Images

Vârful epidemiei a fost atins în Italia, iar ultimele bilanțuri arată o scădere a cazurilor de infectare în Italia. În aceste condiții, Ministerul de Interne italian a emis o circulară care permite părinților să scoată copiii la plimbări scurte în jurul locuinței, precum și activitățile sportive. Menită să relaxeze ușor restricțiile dure de până acum din Italia, circulara a fost criticată de guvernatorii din Lombardia și Campania, care au descris-o drept un act iresponsabil, scrie repubblica.it.

Autoritățile italiene iau în discuție prelungirea carantinei până la începutul lunii mai, întrucât în peninsulă nu este vorba doar despre un singur focar de infectare.

Astfel, copiii pot ieși însoțiți de un părinte, pentru scurte plimbări în jurul locuinței. Părintele poate însoți mai mulți copii, dacă sunt din aceeași familie, se arată în documentul Ministerului de Interne, care a fost transmis către prefecți și publicat pe site-ul instituției.

Ministerul de Interne a răspuns astfel numeroaselor apeluri pentru a li se permite copiilor să iasă din case, chiar și cu limitări.

De asemenea, sunt permise plimbări scurte în jurul locuinței pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități, care să fie însoțite, de asemenea. Decizia în acest sens a fost luată având în vedere “motive de necesitate sau de sănătate”. 

În continuare însă nu este permis să desfășoare activități recreative în aer liber în parcuri, zone de joacă și grădinile publice.

Circulara a provocat reacții dure în Lombardia și Campania, unde guvernatorii au acuzat guvernul de iresponsabilitate.

Potrivit acestora, circulara ar putea fi înțeleasă ca un semnal de reducere a măsurilor de izolare luate până acum, deși oamenii ar trebui să stea în casă pentru încă câteva săptămâni.

În Italia sunt peste 105.000 cazuri de infectare, iar ultimul bilanț indica 812 decese.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri