Resturile unei rachete lansate de Rusia au căzut în Republica Moldova, la 10 kilometri de granița cu România
Data actualizării: Data publicării:
Resturile unei rachete rusești au fost descoperite în nordul Republicii Moldova, la circa 10 kilometri de granița cu România, a anunțat joi Poliţia de Frontieră din Republica Moldova. Incidentul s-a petrecut mult mai aproape de granițele României decât cel de săptămâna trecută, când o rachetă lansată de Rusia, care a zburat pe deasupra Republicii Moldova, a trecut la 35 de kilometri de frontiera cu țara noastră. Rusia a lansat în noaptea de miercuri spre joi un nou val de atacuri cu rachete împotriva Ucrainei.
„O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit, în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei. Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale IGP, precum și Procuratura raionului Briceni”, au anunțat Poliția de Frontieră și Ministerul de Interne din Republica Moldova joi, pe Facebook.
Raionul Briceni se află în nordul Republicii Moldova, chiar la granița cu România, iar localitatea Larga este situată la circa 10 kilometri de frontiera țării noastre (foto dedesubt).
Acesta este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete în urma bombardamentelor asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova, mai precizează sursa citată.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Acest ultim incident are loc mult mai aproape de granițele noastre decât cel de săptămâna trecută, când o rachetă rusească a fost detectată de radarele armatei zburând pe deasupra Republicii Moldova, la circa 35 de kilometri de frontiera cu România.
„Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României. Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță”, a transmis Ministerul Apărării de la București.