Video Noul superbombardier american invizibil B-21 Raider intră în faza de producție. Cum arată în zbor noua bijuterie US Air Force

Data publicării:
B-21 Raider
Foto: Profimedia

Fabricantul Northrop și US air Force au dat publicității unul dintre zborurile de test ale noului superbombardier american invizibil B-21, zbor realizat zilele trecute, scrie DefenseOne.

„Începem cu adevărat să atingem o cadență destul de bună. De fapt, suntem capabili să generăm două zboruri de testare, uneori, în decurs de o săptămână, ceea ce, dacă vă gândiți la cât de departe suntem, este minunat”, a declarat Tom Jones, președintele Northrop's Aeronautics Systems. „Cred că suntem pe drumul cel bun.”

Compania are trei aeronave „în diferite configurații” în teste de zbor chiar acum, a declarat Jones miercuri la conferința anuală Air & Space Forces Association's Air, Space & Cyber. Două dintre ele sunt folosite pentru teste la sol și unul pentru teste de zbor.

„Nu vreau să mă păcălesc, dar am avut mai multe probleme cu dispozitivele de testare și cu instruirea personalului nostru de testare decât cu articolul de testare”, a spus Jones.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Faza de producție

Între timp, Northrop a început deja să construiască avioane de producție. Compania a primit undă verde pentru producția inițială la scară redusă după ce B-21 a efectuat primul său zbor în noiembrie.

Forțele Aeriene intenționează să cumpere cel puțin 100 de B-21 Raider pentru a-și înlocui bombardierele B-1 și B-2. Odată ce Raider-ul va intra în serviciu, va merge mai întâi la Baza Forțelor Aeriene Ellsworth. Serviciul a anunțat recent a doua și a treia bază de operare pentru B-21: Whiteman Air Force Base din Missouri și Dyess Air Force Base din Texas.

Cererea pentru forțele operaționale de bombardiere ale serviciului nu va face decât să crească pe măsură ce B-21 va deveni operațional în anii următori, a declarat comandantul Air Force Global Strike, Gen. Thomas Bussiere.

„Pe măsură ce trecem de la B-1 și B-2 la B-21 și de la modelul B-52H la B-52J, ne dăm seama că probabil nu vom vedea un semnal de scădere a cererii din partea comandamentelor noastre combatante regionale privind forțele operaționale de bombardiere”, a declarat Bussiere. „Pe măsură ce trecem de la moștenire la nou, B-21 va oferi un mare confort aliaților noștri”.

Fabricantul a publicat o nouă imagine și un videoclip cu B-21 zburând și aterizând la baza aeriană Edwards din California.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un mare geniu al României. Boala cumplită de care suferea
Digi FM
Un student la medicină a mâncat 720 de ouă într-o singură lună. Ce a descoperit în urma experimentului
Pro FM
Lady Gaga, răspuns pentru colegii care au creat grupul "Stefani Germanotta, nu vei fi niciodată faimoasă"...
Film Now
Sharon Stone a pozat topless pentru o revistă celebră. Actrița debordează de încredere, iar fanii au...
Adevarul
Mărturia șocantă a unei stewardese agresate de Mohamed Al Fayed: „Mi-a băgat mâna între picioare și a început...
Newsweek
Ce au lucrat pensionarii care au rămas cu pensie mică la recalculare și câți ani?
Digi FM
Elon Musk, prima reacție după ce s-a spus că ar avea o relație cu Giorgia Meloni. Imaginea cu cei doi a făcut...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
Îngrijitoarea unei grădini zoologice din China, atacată de un urs panda. Animalul a fost deranjat când...
Film Now
Olivier Martinez, cu care Halle Berry e "la cuțite" pentru fiul lor, de nerecunoscut. Slab, cu părul...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...