Video Momentul în care ucrainenii aruncă în aer podul peste râul Seim din Kursk. Rusia acuză că s-au folosit rachete americane HIMARS

Data actualizării: Data publicării:
pod distrus de ucraineni in kursk
Kievul nu a confirmat atacul. Sursa foto: captură video X

Forțele ucrainene au distrus un pod peste râul Seim în regiunea rusă Kursk, a declarat vineri un oficial local. Imagini cu momentul exploziei au fost publicate pe rețelele sociale. Kievul își continuă ofensiva militară în regiunea Kursk, din Rusia, iar forțele ruse s-au apropiat de două orașe mari din regiunea Donețk a Ucrainei.

Ca urmare a loviturii din partea ucraineană, un pod rutier peste râul Seim în districtul Glushkovsky a fost distrus”, a declarat Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al Kurskului, într-o postare la Telegram, vineri seară. El nu a oferit mai multe detalii, scrie Politico.

Forţele aeriene ucrainene au declarat sâmbătă că au distrus un pod rutier de importanţă strategică în Rusia, pe fondul ofensivei din regiunea Kursk, conform Agerpres.

Comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleşciuk, a publicat un videoclip pe un canal Telegram care arată bombardarea unui pod, despre care experţii spun că este probabil să fie autentic. Videoclipul a arătat structura de peste râul Seim din districtul Gluşkovo în ruine, fiind distrusă astfel o rută de aprovizionare crucială pentru trupele ruse.

Oleşciuk a confirmat că forţele aeriene ucrainene participă activ la operaţiunile de luptă ale Ucrainei în regiunea Kursk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Canalul Telegram pro-Kremlin Mash a declarat că forțele ucrainene au lovit podul de mai multe ori cu rachete HIMARS. Distrugerea podului a întrerupt accesul în cel puțin 27 de așezări, potrivit Mash, care a spus că podul este principala cale de evacuare pentru civili.

Site-ul media al opoziției ruse spune că podul se află într-o „zonă logistică cheie a Forțelor Armate Ruse”.

Forțele de la Kiev și-au continuat înaintarea în regiunea Kursk vineri.

Soldații noștri continuă să lupte, înaintând în diferite direcții de la 1 la 3 kilometri”, a declarat comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, președintelui Volodimir Zelenski, în timpul ședinței de stat major de vineri. „În general, situația este sub control”, a spus Sîrskîi.

Când Zelenski l-a întrebat dacă există noi prizonieri de război, Sîrskîi a spus că speră că forțele ucrainene vor ocupa mai mult teren în zona satului Malaya Lokna.

Vedem că ocupantul suferă pierderi”, a spus Zelenski în discursul său de vineri seară. Ofensivele militare de la Kiev sunt „despre distrugerea logisticii armatei ruse și să le secătuiască rezervele”, a spus el.

Trebuie să provocăm daune maxime tuturor pozițiilor rusești și facem asta”, a adăugat Zelenski.

Ucraina a continuat să-și asigure controlul asupra Sudja, singurul oraș mare pe care pretind că îl controlează în regiunea Kursk. Sîrskîi a numit acolo primul ofițer de comandă militară. De asemenea, ucrainenii au demontat monumentul lui Vladimir Lenin din oraș, a declarat Ministerul Culturii din Ucraina.

Între timp, forțele ruse avansează în regiunea Donețk. Guvernele locale au raportat vineri că soldații Moscovei au ajuns la 10 kilometri de Pokrovsk și Myrnohrad, două orașe importante din punct de vedere strategic din regiune. Ei au îndemnat localnicii să evacueze localitățile.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville