Video Momentul în care submunițiile de la o rachetă ATACMS cad pe o plajă din Crimeea plină cu turiști ruși. Moscova acuză SUA

Data actualizării: Data publicării:
ssstwitter.com_1719324255760-ezgif.com-resize
Rușii susțin că ucrainenii au atacat baza militară din Crimeea cu 5 rachete ATACMS, din care 4 au fost interceptate. Sursa gif: X/Twitter

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini, surprinse de camere de supraveghere, care prezintă momentul în care submuniții, provenite cel mai probabil de la o rachetă ATACMS, cad peste o plajă din Crimeea. Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Statele Unite că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete de duminică împotriva Sevastopolului în peninsula anexată Crimeea, în care au murit trei civili - inclusiv doi minori -, pentru că au furnizat Kievului rachetele ATACMS cu care a fost întreprins atacul.

ACTUALIZARE: Sursele media pro-ucrainene susțin că resturile care au căzut pe plajă ar proveni de la o rachetă antiaeriană rusească.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva populaţiei civile la Sevastopol revine înainte de toate Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei, precum şi regimului de la Kiev, de pe teritoriul căruia a fost lansat acest atac”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Potrivit ministerului rus, „toate misiunile de zbor ale rachetelor tactico-operaţionale ATACMS din SUA sunt proiectate de specialişti nord-americani pe baza propriilor date de la sateliţii-spion ai Statelor Unite”. „Aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns”, a mai afirmat comandamentul militar rus. Ucraina nu a oferit momentan un răspuns oficial referitor la acest atac.

Ministerul Apărării rus a informat că forţele ucrainene au lansat asupra Sevastopolului - baza principală a Flotei ruse de la Marea Neagră - cinci rachete ATACMS, de fabricaţie americană, echipate cu focoase cu dispersie. Patru rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă, dar a cincea a deviat de la cursul sau şi a explodat pe coasta peninsulei, omorând trei civili - printre care două fetiţe de 2 şi, respectiv, 9 ani - şi rănind alţi 124, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor medicale.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Românii plecați pentru o viață mai bună se întorc masiv în țară, dar se răzgândesc și...
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Christina Aguilera, irezistibilă într-un body mulat, asortat cu dresuri plasă. Cântăreața e într-o formă de...
Film Now
În anii '90, toți bărbații visau la ea, dar ea era copleșită de probleme. Cum arată Heather Locklear la 63 de...
Adevarul
Un violator care se identifică femeie a fost condamnat la 6 ani și jumătate într-o închisoare pentru bărbați
Newsweek
Legea pensiilor, schimbată. 2.400.000 pensionari au pensie mărită în octombrie. În ce zi intră banii
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
De ce a fost concediat Charlie Sheen din serialul "Doi bărbați și jumătate". Autodistrugerea starului care...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...