Misterul MH370. Ce vor să facă rudele celor dispăruți, pe fondul vizitei în China a noului premier malaezian

Data publicării:
mh

Rude ale victimelor chineze ale zborului MH370 aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut în mod misterios în 2014, au cerut joi Beijingului o întâlnire cu premierul malaezian, care vine într-o vizită oficială, săptămâna aceasta, în China, relatează News.ro., care citează AFP.

Avionul s-a „volatilizat” în urmă cu peste patru ani, cu 239 de persoane la bord - în principal chinezi -, în timp ce asigura o legătură între Kuala Lumpur şi capitala chineză. El nu a fost găsit niciodată.

Încadrate de numeroşi poliţişti, aproximativ zece rude ale pasagerilor dispăruţi s-au adunat joi, la Beijing, în faţa Ambasadei Malaeziei, unde au depus o scrisoare adresată Guvernului malaezian.

„Cerem ca în cursul vizitei oficiale, premierul malaysian Mahathir sau alţi reprezentanţi (aii Guvernului malaysian) să se întâlnească cu rude chineze ale celor care se aflau la bordul zborului MH370”, se arată în scrisoare.

Noul premier malaysian Mahathir Mohamad soseşte vineri în China, unde efectuează o vizită de cinci zile.

Familiile chineze au cerut de asemenea reluarea operaţiunilor de căutare a avionului dat dispărut.

„Sperăm ca în timpul vizitei sale în China, (Mahathir) să rezolve rapid acest caz al MH370”, a declarat Gu Xiufang, al cărei fiu se afla la bordul aeronavei. „Nu ştim nimic din ceea ce se întâmplă. Vieţile noastre s-au oprit pe 8 martie 2014”.

Rude ale unor persoane date dispărute şi-au exprimat furia la începutul lui august, după publicarea unui raport de anchetă oficial, deoarece acesta nu aduce nicio informaţie nouă şi nu a fost tradus în chineză.

Nicio urmă a avionului nu a fost găsită în zona de căutare de 120.000 de kilometri pătraţi explorată în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei. Căutările maritime, cele mai importante din istorie, au fost întrerupte în ianuarie 2017.

Aproximativ 20 de fragmente descoperite pe litoralul Oceanului Indian în largul Africii de Est au fost identificate. Autorităţile au afirmat că ele provin probabil sau cu siguranţă din aeronavă. Însă aceste descoperiri nu au permis să se elucideze misterul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri