Video&Foto Migranţii de la granița dintre Belarus şi Polonia au fost luați din tabăra improvizată și mutaţi într-un hangar
Data actualizării: Data publicării:
Migranţii aflați în tabăra improvizată de la granița dintre Belarus și Polonia au fost mutaţi într-un centru logistic din apropiere, a anunțat poliţia de frontieră din Belarus.
„În18 noiembrie, toţi refugiaţii din tabăra improvizată de la frontiera dintre Belarus şi Polonia din apropierea punctului de trecere Bruzgi au fost transferaţi, pe bază de voluntariat, într-un centru logistic”, au scris pe Telegram poliţiştii de frontieră din Belarus. De asemenea, au fost difuzate fotografii cu tabăra aparent abandonată, relatează AFP, citată de Agerpres.
Marţi seară, peste o mie de persoane se refugiaseră deja în acest vast hangar din apropierea frontierei, dar alte aproximativ 800, potrivit Minskului, şi-au petrecut noaptea afară, la temperaturi sub 0°C, în corturi sau lângă focuri de tabără.
În cele din urmă, aceştia au fost mutaţi din cauza „condiţiilor meteorologice care se înrăutăţesc”. În hangar, migranţii primesc, potrivit poliţiştilor de frontieră din Belarus, „mese calde, haine calde şi produse de primă necesitate”.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Pe de altă parte, sute de imigranți au plecat de la granița dintre Polonia și Belarus și s-au dus la Minsk, ca să ia avionul înapoi spre casă. Mulți dintre ei își dăduseră toate economiile ca să ajungă mai aproape de Europa Occidentală. Dar în loc să ajungă în Germania, au petrecut câteva săptămâni într-o pădure din Belarus, în frig, ploaie și fără mâncare.
Câteva mii de migranţi, în principal originari din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de-a lungul frontierei poloneze, pe partea belarusă, în speranţa de a putea intra în UE.
Occidentul acuză Minskul de orchestrarea din vară a acestui aflux, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Belarus după reprimarea în 2020 a unei mişcări de contestare a regimului.
Polonia, precum şi alţi doi vecini europeni ai Belarusului, Lituania şi Letonia, refuză să accepte aceste mii de migranţi.