Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice din Bulgaria și Germania: "Ne aflăm într-o situaţie îngrijorătoare"

Data publicării:
cum pot fi diferențiate măștile conforme de cele neconforme.
Femeie cu masca sanitară. Foto: Guliver/Gettyimages

Autoritățile din Bulgaria și Germania au impus, din această săptămână, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise.

Germania

În Berlin, masca trebuie purtată în pieţe, la cozi şi pe 10 străzi comerciale foarte circulate, fără a decide însă un nou lockdown în scopul limitării infectării cu noul coronavirus în capitala germană, relatează Reuters. Incidenţa virusului la Berlin a crescut la 87,9 cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de şapte zile, aproape dublu faţă de media naţională de 45,5, conform ultimelor cifre difuzate de institutul de boli infecţioase Robert Koch.

Primarul Michael Mueller a făcut apel la locuitorii capitalei să respecte noile măsuri, mai drastice, care cuprind şi limitări ale petrecerilor, cu scopul de a evita suspendarea, din nou, a vieţii sociale.

"Ne aflăm într-o situaţie îngrijorătoare, iar în afara unui lockdown politicienii nu au prea multe opţiuni în privinţa măsurilor pe care să le adopte tocmai pentru a evita să se întâmple acest lucru", a explicat primarul.

Deşi rata de infectare din Germania este mai scăzută decât în numeroase alte state europene, numărul de contaminări este în creştere, ajungând la un record zilnic de 7.830 duminică, conform aceluiaşi institut.

Bulgaria

Bulgaria impune purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile exterioare începând de joi, după ce numărul cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore a atins un nou record, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, relatează Reuters.

Kostadin Angelov a declarat că purtarea măştii împreună cu distanţarea fizică şi dezinfectarea frecventă vor încetini răspândirea virusului cu aproximativ 30% şi vor ajuta la prevenirea situaţiei în care sistemul sanitar va fi copleşit.

''Ne aşteptăm ca rata infecţiilor sa scadă dacă oamenii respectă cu stricteţe măsurile. Scopul nostru principal este de a reduce numărul de cetăţeni bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini oameni să fie nevoiţi să meargă la spital şi mai puţini să moară în spital'', a spus oficialul.

Bulgaria a raportat marţi 1.024 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la anunţarea primelor cazuri din această ţară, în luna martie. În prezent, Bulgaria, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, are 30.527 de cazuri confirmate, dintre care 1.008 decese.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri