Marea Britanie. Hoții de câini și pisici ar putea fi închiși pentru o perioadă de până la cinci ani

Data actualizării: Data publicării:
Pisica
Răpirea animalelor de companie a devenit o preocupare din ce în ce mai mare în Regatul Unit în ultimii ani. Foto: Profimedia

Apărătorii animalelor de companie au salutat o lege care a intrat ieri în vigoare și care face din furtul unei pisici sau din luarea sau reținerea unui câine o infracțiune penală în Regatul Unit, scrie The Guardian.

În temeiul Legii 2024 privind răpirea animalelor de companie, orice persoană găsită vinovată de furtul unei pisici sau al unui câine riscă până la cinci ani de închisoare, precum și o amendă.

Răpirea animalelor de companie a devenit o preocupare din ce în ce mai mare în Regatul Unit în ultimii ani, câinii fiind cele mai des furate animale.

Cercetările efectuate de Direct Line Pet Insurance sugerează că 2 290 de câini au fost declarați furați în 2023, echivalentul a șase animale pe zi.

Însă, până în prezent, răpirea unui animal de companie era considerată furt de proprietate, iar măsurile legale intrau sub incidența Legii furturilor din 1968. Paula Boyden, director veterinar la Dogs Trust, a declarat că o astfel de clasificare ignora faptul că răpirea unui animal de companie era adesea „stresantă și sfâșietoare”.

„Pentru majoritatea proprietarilor, un animal de companie este un membru al familiei, iar separarea de el, fără a ști unde se află, este devastatoare. Cu toate acestea, în ciuda impactului emoțional evident pe care furtul de animale de companie îl are asupra familiilor și proprietarilor, până în prezent acesta nu a fost tratat diferit de furtul unui telefon mobil sau al unui laptop.”

De ani de zile, anumite grup[ri militează pentru măsuri mai stricte împotriva infracțiunii de furt de animale de companie. Aceștia susțin că noua lege recunoaște, în sfârșit, impactul emoțional pe care această infracțiune îl are asupra victimelor și ar viza infractorii care, până în prezent, au avut mână liberă să atace animalele mult iubite pentru propriul lor profit.

Proiectul de lege face referire în mod specific la câini și pisici, dar precizează că vor fi adoptate dispoziții corespunzătoare pentru „răpirea altor animale ținute în mod obișnuit ca animale de companie”.

Un factor-cheie în creșterea numărului de furturi de animale de companie a fost dorința oamenilor de a avea companie în timpul închiderii Covid.

Cererea suplimentară creată de pandemie a oferit infractorilor și bandelor oportunitatea de a profita de pe urma creșterii și creșterii ilegale a câinilor și pisicilor, precum și a furturilor de animale de companie.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville