Sediul Preşedinţiei din capitală a fost incendiat, precum şi alte câteva clădiri guvernamentale. Revoltele populare au izbucnit în urmă cu trei zile, timp în care sute de oameni au fost răniţi în conflictele dintre protestatari şi forţele de ordine. Violenţele din fosta republică iugoslavă sunt cele mai grave după sfârşitul războiului, în 1995.
Locuitorii din Sarajevo au protestat violent în faţa sediului preşedinţiei şi au trecut de barajele formate de forţele de ordine. Mai mulţi manifestanţi au pătruns în sediul instituţiei şi au incendiat birouri. În confruntări au fost rănite peste 100 de persoane, printre care 60 de poliţişti.
„Guvernul nostru este cel care a vândut companiile de stat pe nimic şi i-a lăsat pe oameni fără pensii, asigurări sociale. Familiile lor nu au ce să mănânce, în timp ce politicieni au rămas la locul lor”, susține Hana Obradovici, şomeră.
Bosnia-Herţegovina este condusă de o Preşedinţie tripartită, formată dintr-un reprezentant sârb, unul croat şi un al treilea musulman. Analiştii consideră că din cauza acestei divizări etnice a ţării, Bosnia a rămas mult în urma celorlalte republici foste iugoslave.