Un criminal în serie rus care a omorât 80 de femei vrea să iasă din închisoare ca să meargă să lupte în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
detinut
Mikhail Popkov, 58 de ani, a fost condamnat pentru uciderea a 78 de femei FOTO: Profimedia Images

Un criminal în serie rus care ispășește două condamnări pe viață pentru faptele sale brutale a spus că și-ar dori să fie eliberat din închisoare pentru a se alătura trupelor lui Vladimir Putin care luptă în Ucraina.

Mikhail Popkov, 58 de ani, este un fost polițist care a fost condamnat în 2015 pentru agresiune sexuală și uciderea a zeci de femei, între 1992 și 2010, în Angarsk și Irkutsk, în Siberia, și Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. În 2018, numărul total al victimelor sale a fost stabilit la 78, deși Popkov a mărturisit cel puțin 83 de crime.

Chiar dacă este considerat un individ extrem de periculos, autoritățile ruse au permis televiziunii de stat să-l intervieveze pe Popkov, poreclit „vârcolacul” și „maniacul din Angarsk”, potrivit Newsweek.

Autoritățile ruse au folosit deținuți pe care i-a trimis în prima linie, în Ucraina, și, potrivit sursei citate, aceștia pot scăpa de condamnări dacă supraviețuiesc timp de șase luni în luptă.

Popkov a spus că ar dori să fie și el luat în calcul și când a fost întrebat de reporterul canalului de știri Vesti „care este visul tău?” el a răspuns: „să intru în armată”.

„Având în vedere specializarea mea militară, cred că acum este ceea ce se caută”, a spus el, recunoscând totuși că ar trebui să dobândească și alte abilități. „Chiar dacă sunt în închisoare de 10 ani, nu cred că ar fi atât de greu să învăț noi tehnici”, a adăugat Popkov, care a fost arestat în 2012.

El nu explicat care este experiența lui militară, dar se știe că a lucrat în poliție și ca paznic.

Rolul pe care îl joacă condamnații în invazia lui Putin a devenit cunoscut odată cu Grupul de mercenari Wagner finanțat de aliatul lui Putin, Evgheni Prigojin. Marți, Prigojin a afirmat că o a patra rundă de prizonieri care și-au încheiat contractele cu grupul au primit grațierea.

Un comandant Wagner, Andrei Medvedev, care a scăpat din grup și a fugit în Norvegia, a descris cum prizonierii „sunt folosiți pe post de carne de tun”.

În octombrie, activistul rus pentru drepturile omului Olga Romanova a declarat că peste 20.000 de prizonieri ruși au fost trimiși în războiul din Ucraina și că Wagner a făcut recrutări din coloniile penale din partea europeană a Rusiei, dar și din regiunea Ural.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri