Taharrush, jocul barbar al hărțuirii în unele țări din lumea arabă

Data publicării:
tahrir

BBC citază un raport al poliţiei germane care descrie un joc teribil din lumea arabă, o combinaţie de jafuri şi violenţă sexuală în grup care ar fi, de fapt, esenţa atacului din noaptea de Anul Nou. Această practică destul destul de cunoscută în lumea arabă se numeşte Taharrush, adică hărţuire.

Cei care au asistat la un astfel de ritual îl descriu drept un joc sinistru, în care două tabere se înfruntă pentru o femeie. E tabăra agresorilor, care atacă o femeie în plină stradă, şi cea a falşilor apărători, care simulează că o protejează. Invariabil, jocul se termină devastator pentru femeie.

O comisie federală germană de anchetă analizează fenomenul Taharrush şi caută căile prin care l-ar putea combate. Căci ceea ce s-a întâmplat la Koln şi în alte oraşe din Germania sau Europa nu este decât, susţin experţii, importul acestei practici barbare.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei germane, astfel de jocuri violente şi crude apar, de cele mai multe ori, la demonstraţiile de amploare, iar atacurile ajung deseori până la violuri.

Iar în timpul protestelor de la Cairo, de la începutul lui 2011, mai multe jurnaliste străine au fost victime ale acestei brbarii. E fost şi cazul unei jurnaliste de la postul american CBS, Lara Logan. Ea a transmis aproape o oră, fără probleme, din Piaţa Tahrir, până la un moment dat.

Lara Logan, jurnalistă: „Bateria camerei de filmat s-a terminat... Şi a trebuit să ne oprim pe moment şi, deodată, Bahir (n.red. bodyguardul egiptean) se uită la mine şi spune: Trebuie să plecăm de aici!”

În întunericul care se lăsase în piaţă, mai mulţi demonstranţii s-au transformat în bestii.

Lara Logan: „Chiar înainte să realizez ce se întâmplă, am simţit mâini care îmi apucă sânii, mă ating între picioare, mă apucă de la spate. Şi nu era doar o singură persoană care apoi se opreşte, ci o persoană, altă persoană şi altă persoană...”.

Jurnalista americană a fost violată. A scăpat cu viaţă pentru că a fost apărată, până la urmă, de un grup de femei musulmane.

Presa scrie că această formă de hărţuire sexuală este des întâlnită în societatea egipteană, de la agresiuni asupra femeilor pe străzi sau în mijloacele de transport, în magazine sau la serviciu. Şi nu scapă de atacuri nici femeile care poartă tradiţionalul văl musulman, scrie presa arabă, care aminteşte un astfel de atac în masă asupra femeilor în timpul festivităţilor de Ramadan din 2006.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată azi Andrei Găluț, unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, la 9 ani de la tragedia din...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani