Unul dintre cei doi bărbaţi descoperiţi în viaţă are 101 ani, şi a fost scos de sub ruinele casei sale, au anunţat agenţiile de presă. El şi ceilalţi doi oameni găsiţi în viaţă au fost internaţi într-un spital, pentru îngrijiri.
Echipele speciale nu au abandonat căutarile printre dărâmături pentru a descoperi eventualii supravieţuitori, chiar dacă autorităţile au declarat de mai multe ori că posibilitatea de a găsi oameni în viaţă sunt reduse.
În acest timp, în capitala Nepalului, zeci de voluntari au sărit în ajutorul supravieţuitorilor.
Sinistraţilor li se oferă consultaţii psihologice şi terapii pentru a trece peste traumele suferite. De frică, mulţi refuză să revină în locuinţele lor, deşi acestea nu au fost distruse de seism şi preferă să doarmă în corturi, în parcuri sau pe străzi.
„Oamenii suferă de teamă, de o formă de nelinişte, de o anume traumă prin care au trecut în timpul cutremurului, astfel încât se tem să se întoarcă la casele lor”, spune Indra Gurung, membru al echipei de terapeuţi.
Pe de altă parte, mii de locuitori ai capitalei nepaleze rămaşi fără un acoperiş deasupra capului pleacă din oraş pentru a începe o nouă viaţă în regiunile rurale.
Imediat după cutremur, guvernul de la Kathmandu i-a încurajat pe supravieţuitori să plece din capitală în locuri unde îşi pot găsi un adăpost şi hrană, în loc să stea pe străzi, fără alimente şi apă.