Super-soldații hibrid ai lui Stalin. A cerut încrucișarea oamenilor cu maimuțe

Data publicării:
maimuta om icon stalin

Dictatorul sovietic Iosif Stalin a ordonat înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial crearea unor super-războinici prin încrucișarea oamenilor cu maimuțele, conform unor documente secrete. Potrivit acestora, la mijlocul anilor 1920, un om de știință din Rusia, Ilia Ivanov, a fost obligat să încerce încrucișarea oamenilor cu maimuțe în vederea obținerii unor super-războinici, scrie site-ul The Scotsman.com. Cercetătorul avea o experiență vastă în încrucișarea animalelor, obținând de-a lungul timpului mai multe rase hibride.

Potrivit unor surse de la Moscova, Stalin i-ar spus omului de știință, poreclit „Red Frankenstein” (Frankenstein cel Roșu): „Vreau o ființă umană nouă, invincibilă, insensibilă la durere, rezistentă și indiferentă față de calitatea alimentelor pe care le mănâncă”.

Pe lângă scopul militar, acești hibrizi ar fi urmat să fie folosiți și la muncă, pentru a se obține o productivitate mai mare.

În 1926, după revoluția bolșevică, Biroul Politic de la Moscova a transmis cererea Academiei de Științe cu scopul de a construi o „mașinărie vie de război”. Ordinul a venit într-un moment în care Uniunea Sovietică era angajată într-o cruciadă pentru a transforma lumea, cu ingineria socială considerată partener al industrializării: au fost create noi orașe, s-a adoptat un alt stil de arhitectură și a fost înființată o nouă societate egalitaristă - comunismul.

În acea perioadă, autoritățile sovietice se străduiau să reconstruiască Armata Roșie, greu încercată în timpul Primului Război Mondial. De asemenea, exista și o presiune puternică pentru a găsi mai multă forță de muncă, în special una care să nu se plângă, pentru că Rusia dorea să lanseze primul său plan cincinal pentru industrializarea rapidă.

Cercetătorul Ilia Ivanov era foarte apreciat la acea vreme. El și-a clădit o bună reputație sub țar, când în 1901 a înființat primul centru mondial pentru inseminarea artificială a raselor, unde a și obținut mai multe rase hibride în urma încrucișării cailor cu măgari și zebre.

Realizările lui Ivanov au ajuns la urechile conducătorilor sovietici care au decis ca omul de știință să înceapă cercetări în vederea obținerii unor super-ființe hibride prin încrucișarea oamenilor cu maimuțe. Astfel, în 1926 a fost trimis în Africa de Vest cu 200.000 de dolari pentru a-și desfășura primul experiment cu cimpanzei.

Între timp, un centru de cercetare a fost înființat în Georgia - locul de naștere al lui Stalin. Acolo se încerca, în premieră, și evoluția forțată a cimpanzeilor. În plus, se urmărea ca prin încrucișare să rezulte oameni cu o putere similară ca cea a primatelor.

Citiți și: 
Povestea institutului sovietic de cercetare a nemuririi

Experiențele lui Ivanov în Africa au fost, fără îndoială, un eșec total. El s-a întors în Uniunea Sovietică, pentru a supraveghea experimentele din Georgia și pentru a folosi sperma de maimuță la voluntari umani.

În scurt timp, omul de știință s-a declarat neputincios în acest demersuri și a căzut în dizgrație. Astfel, Uniunea Sovietică s-a văzut nevoită să renunțe la ideea de a crea în mod artifical super-soldați și super-muncitori. Nu au fost singurele experimente care au mers prost: planul de colectivizare a fermelor a dus la foametea din 1932, în care au murit cel puțin patru milioane de ruși.

Pentru eșecul său total și în același timp costisitor, Ilia Ivanov a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În 1931 a fost exilat în republica sovietică Kazahstan, unde a murit un an mai târziu. A fost găsit căzut într-o stație de tren, pe un ger năpraznic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor avea trei ani plini de noroc începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
O dragoste ca a lor e rară. Julia Roberts, fotografie plină de tandrețe alături de soțul ei și declarație...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...