Lupte intense continuă să aibă loc în capitala siriană Damasc, după presupusul atac cu arme chimice care a făcut peste 1.300 de victime. Forţele siriene, loiale regimului Bashar al-Assad, au bombardat cartierele aflate sub controlul opoziţiei. Grupările rebele au lansat şi ele atacuri asupra poziţiilor regimului.
Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a declarat că preşedintele Barack Obama i-a cerut să analizeze ce opţiuni au Statele Unite în cazul Siriei. Un oficial al Marinei Americane, sub protecţia anonimatului, a declarat că în Mediterana a fost trimisă o altă navă de luptă înarmată cu rachete de croazieră, dar că soldaţii nu au primit ordin pentru a interveni în Siria.
„Pregătim echipamentul, locul unde acesta este desfăşurat şi capacitatea acelui echipament de a răspunde la strategiile pe care le oferim preşedintelui”, a declarat Chuck Hagel.
Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat că ţara sa este convinsă că Bashar Al-Assad a folosit arme chimice şi că acum aşteaptă o confirmare din partea Naţiunilor Unite. Rebelii sirieni a promis că vor garanta siguranţa inspectorilor internaţionali. În schimb, Rusia, unul dintre ultimii aliaţi ai Siriei, continuă să fie sceptică.
„Detalii ale incidentului în care sunt acuzate forţele guvernamentale au apărut pe internet cu câteva ore înainte de aşa-zisul atac. Aşadar, vorbim despre o acţiune premeditată”, spune Alexandru Lukaşevici, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe.
Preşedintele american Barack Obama a spus în repetate rânduri că folosirea de arme chimice este o linie roşie pe care Bashar al-Assad nu poate să o depăşească fără repercusiuni grave.