Laurențiu a povestit cum au fost realizate reportajele, despre impactul acestui conflict asupra oamenilor, în special a copiilor, el subliniind că filmările au fost făcute și în orașe închise din punct de vedere militar.
„A fost prima dată când m-am dus cu o echipă de filmare în teritoriile palestiniene. Am stat o săptămână, am încercat să fim echilibrați, am stat de vorbă și cu partea israeliană. În aceste materiale discutăm despre a nu avea șansa de a te naște într-un loc anume. Cred că în momentul în care te naști acolo vezi arme și e imposibil să mergi mai departe și să se ajungă la o reconciliere”, consideră Laurențiu Rădulescu.
„Copiii trăiesc cu ura față de israelieni, la fel oamenii maturi, care zilnic trec prin filtrele israeliene, se legitimează. Pe de altă parte, când discuți cu israelienii primul lucru spus e că au construit zidul de securitate ținând cont de ce s-a întâmplat în a doua Intifadă mai ales, când au fost foarte multe atentate. Se trăiește cu teamă și de cealaltă parte a graniței”, adaugă el.
„Politicienii înclină spre o rezolvare a conflictului pe termen mediu spre lung. Când te duci în taberele de refugiați însă, ei nu au speranță la acest nivel”, a spus Laurenţiu Rădulescu.
„Reportajele pot fi urmărite de astăzi, de la 19.00. Începem cu un reportaj care să arate în ansamblu ceea ce am văzut noi, apoi în fiecare zi vom aduce în atenție cum trăiesc refugiații, oamenii de rând, dar și românii, sunt destui care trăiesc în zonă. Am filmat și în orașe închise din punct de vedere militar, sunt reportaje foarte interesante”, a povestit Laurențiu Rădulescu.
El a dezvăluit că a realizat și un material cu medicul Raed Arafat și familia sa, palestinian născut în Cisiordania. „Întâmplător am dat peste familia lui. Am mers să filmăm la Nablus, unde s-a născut Raed Arafat, și oamenii, când au auzit că suntem români, au pronunțat numele medicului Raed Arafat”.
Citiți și: SPECIAL DIGI24. Un conflict, milioane de victime