Sediul Sony din SUA se situează pe Madison Avenue din New York. Clădirea a fost construită în 1984 şi are o înălţime de 194 de m. În urma tranzacţiei, japonezii speră să obţină suma de 1,1 miliarde de dolari. Tranzacţia urmează să fie încheiată către sfârşitul lunii martie cu un consorţiu de firme americane din domeniul imobiliar.
După plata datoriilor acumulate în timp, din suma obţinută ar urma să mai rămână mai puţin de 700 de milioane de dolari, bani care vor fi orientaţi spre ajustarea balanţei bugetare.
Aceasta nu este însă singura clădire pe care japonezii vor să o vândă. Presa niponă informase anterior cu privire la vânzarea clădirii de 27 de etaje Sony City Osaki din centrul oraşului Tokyo, construită cu numai doi ani în urmă.
Vânzarea acesteia ar putea aduce aproximativ 1,13 miliarde de dolari americani. Aceasta este a doua clădire ca importanţă pentru companie după sediul central din Minato - Tokyo.
Participaţia la Samsung a fost vândută cu un miliard de dolari
Sony recurge la acest gest disperat după ce a mai vândut o parte dintre afacerile pe care le deţinea. Spre exemplu, anul trecut Sony a vândut pentru suma de aproape un miliard de dolari participaţia de 50% pe care o deţinea la Samsung pentru producerea de LCD-uri.
Asta după ce în urmă cu 4 ani ani japonezi au vândut pentru suma de 840 de milioane de dolari fabrica de microcipuri pe care o deţineu în vestul Japoniei. Însă vânzarea sediilor şi apoi închirierea lor, într-o perioada dificila economic, este o procedură relativ obişnuită.
Anul trecut şi finlandezii de la Nokia a recurs la o astfel de schemă, prin vânzarea sediului central din Espoo, pe care apoi l-au închiriat.