"Epidemia de Ebola se află într-un moment critic. Virusul a infectat deja 8.900 de persoane până în prezent şi se răspândeşte foarte repede, iar unele predicţii arată că ar putea contamina un milion de oameni, dacă nu mai mult, în următoarele luni, dacă nu se face nimic pentru combaterea maladiei", a spus Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare Facebook, în vârstă de 30 de ani, potrivit Mediafax.
"Avem nevoie să controlăm virusul Ebola pe termen scurt, pentru a nu se dezvolta şi epidemia să nu ia avânt pentru a deveni o criză sanitară la nivel mondial, pe termen lung, pe care va trebui apoi să o combatem timp de decenii, pe scară largă, cum este cazul HIV şi al poliomielitei. Donaţia noastră este modul cel mai rapid de a furniza CDC şi specialiştilor în această problemă uneltele de a împiedica acest lucru", a precizat Zuckerberg într-o postare pe reţeaua de socializare.
Cele 25 de milioane de dolari vor ajuta în mod direct "actorii din prima linie, care duc o luptă eroică, creând centre de tratare, educând personalul medical, diagnosticând bolnavii". "Sperăm că donaţia va ajuta la salvarea de vieţi şi la controlarea acestei epidemii", a mai spus patronul platformei de socializare.
Potrivit Forbes, averea personală a lui Mark Zuckerberg este evaluată la 32,4 miliarde de dolari.
La rândul său, cofondatorul Microsoft Bill Gates a donat, recent, prin intermediul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, 50 de milioane de dolari agenţiilor Naţiunilor Unite şi ale altor organizaţii internaţionale care luptă contra Ebola.
Epidemia de Ebola, cea mai severă de la identificarea acestui virus al febrei hemoragice, în 1976, a cauzat aproape 4.500 de decese de la începutul acestui an, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a identificat 8.900 de cazuri de infecţie. Epidemia afectează în special Liberia, Guineea şi Sierra Leone, ţări din Africa de vest.