Săptămâna speranței, pentru Trump: învestirea pentru candidatura oficială la Casa Albă, prezentarea celui care va fi vicepreședinte

Data actualizării: Data publicării:
Pregătiri pentru Convenția Partidului Republican. Foto/ Profimedia Images.jpg
Pregătiri pentru Convenția Partidului Republican. Foto/ Profimedia Images.jpg

Începând de luni, Milwaukee va găzdui convenția Partidului Republican, care îl va învesti oficial pe fostul președinte Donald Trump pentru candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie. Mii de susținători sunt așteptați să asiste la încoronarea eroului lor, mai ales după tentativa de asasinat de sâmbătă. Ei se reunesc pentru convenția partidului, un eveniment istoric de înaltă tensiune, zguduit de tentativa de asasinat. Fostul om de afaceri, în vârstă de 78 de ani, este probabil să fie întâmpinat cu o fervoare sporită de susținătorii săi, comentează BFMTV. Trump urmează să-l anunțe pe coechipierul său în cursa pentru Casa Albă, adică pe cel care va fi vicepreședinte în caz de victorie în alegeri.

Locul ales pentru convenție este un complex sportiv imens, foarte modern, pe pereții căruia sunt atârnate fotografii de mari dimensiuni care îl omagiază pe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, care vrea să fie și cel de-al 47-lea.

Dar imaginea care este în mintea tuturor și care a făcut înconjurul lumii este cea a lui Donald Trump cu urechea însângerată și cu pumnul strâns în semn de rezistență și victorie, evacuat în grabă sâmbătă de gărzile sale de corp de la o reuniune de campanie din Pennsylvania, în care a fost rănit. Atacul a șocat o societate americană din ce în ce mai polarizată și i-a înfuriat chiar și pe cei mai radicali activiști trumpiști, care i-au acuzat deschis pe democrați că sunt responsabili.

Anunțarea coechipierului său

Primul moment important al convenției republicane de la Milwaukee va fi, fără îndoială, anunțarea persoanei alese de Donald Trump pentru a-i fi viitor vicepreședinte dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie.

Trei nume continuă să apară cu insistență pe lista presupușilor aleși: J.D. Vance, autor de bestselleruri devenit congresman, Doug Burgum, guvernatorul statului Dakota de Nord, și Marco Rubio, influentul senator latino din Florida.

Cu excepția cazului în care Donald Trump, căruia îi plac loviturile de teatru în politică, nu va anunța un profil complet neașteptat.

Coechipierul miliardarului republican va ține un discurs miercuri seara în sala principală a convenției, care este acoperită pentru această ocazie de covoare roșii și simbolul partidului, elefantul.

Candidatul desemnat oficial

Temele majore ale acestui eveniment de neratat vor fi puterea de cumpărare, imigrația, criminalitatea și securitatea garantată de o Americă puternică.

Dar punctul culminant al acestui eveniment instituțional și festiv major va avea loc când Donald Trump va fi desemnat oficial candidat republican la Președinție. ”Încoronarea” sa nu mai poate fi pusă la îndoială și va fi oficializată în cursul unei seri spectaculoase, punctată de lansarea a 100.000 de baloane roșii, albe și albastre.

Sloganul convenției: "Make America great again" - o aluzie la sloganul lui Donald Trump din 2016.

Măsuri de securitate

Republicanul septuagenar a sosit duminică în acest oraș din regiunea Marilor Lacuri, dar își păstrează programul extrem de discret din cauza constrângerilor de securitate. Cu peste 50.000 de persoane așteptate să participe, evenimentul major al Partidului Republican promitea deja să fie o afacere ultra-securizată. Acum, cu atât mai mult.

Zone întregi din centrul orașului sunt împrejmuite de garduri metalice mari și patrulate de agenți ai Secret Service. Forța de poliție de elită responsabilă cu protecția VIP-urilor a asigurat că este "pe deplin pregătită" pentru a garanta securitatea convenției republicane.

Dar a fost aspru criticată, fiind acuzată că nu a asigurat o protecție adecvată pentru Donald Trump în timpul mitingului său în aer liber de sâmbătă.

Ocupantul de la Casa Albă, rival în cursa pentru Președinție, slăbit în luptă

"Nu există loc pentru acest tip de violență în America", a declarat președintele democrat Joe Biden, înainte de a face apel la națiune să se "unească". Ocupantul Casei Albe l-a sunat, de asemenea, pe rivalul său, declarându-se "ușurat" că Trump este teafăr și nevătămat, și a condamnat atacul, la fel ca alți lideri mondiali.

Atacul asupra lui Donald Trump i-ar putea fi benefic din punct de vedere electoral republicanului, afirmă experții în științe politice, citând precedentul lui Ronald Reagan, care a fost grav rănit de un glonț în 1981.

Pe de altă parte, aceștia remarcă măsura în care Joe Biden este în prezent slăbit de semnele de întrebare persistente cu privire la vârsta sa înaintată și la acuitatea sa mentală, membri ai propriului său Partid Democrat cerându-i să se retragă din cursa pentru Casa Albă.

Convenția republicană începe luni, se încheie joi. La ea se așteaptă să ia cuvântul și controversatul jurnalist american Tucker Carlson. Soția fostului președinte, actual candidat, Melania, în schimb, nu figurează pe lista vorbitorilor la convenție, potrivit CBS News. Nici fiica lui Trump, Ivanka, nu este pe lista vorbitorilor, precizează sursa citată. 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până...
Digi FM
Guvernul din umbră al AUR. George Simion a făcut publică lista miniștrilor propuși
Pro FM
Loredana Groza, gafă de proporții pe rețelele sociale. Imaginea care i-a revoltat pe fani: „Ce tineri erați...
Film Now
Jennifer Garner și Ben Affleck, interacțiuni naturale, prietenie și zâmbete. Felul în care actrița și-a...
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor...
Newsweek
Dușurile fierbinți afectează pielea și părul. Ce temperatură trebuie să aibă apa cu care ne spălăm
Digi FM
Motivul pentru care ultima dorință a lui Alain Delon nu va fi îndeplinită
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Demi Moore, ca un supermodel, în pantaloni scurți, cu părul lung până la șolduri și un zâmbet radiant, în...
UTV
Fiica Angelinei Jolie si a lui Brad Pitt si-a schimbat legal numele de familie