Mii de oameni care au cerut executivului de la Budapesta să accelereze lupta împotriva corupţiei. Manifestanţii au criticat şi implicarea unor membri marcanţi ai guvernului în scandaluri de corupţie.
„Oamenii apropiaţi Guvernului au devenit foarte rapid atât de bogaţi, iar săracii în Ungaria sunt tot mai mulţi. Nu vrem să trăim într-un stat atât de corupt”.
Protestatarii au cerut şi demisia şefului fiscului, căruia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Statelor Unite din cauza suspiciunile de corupţie. Oficialul susţine că nu este vinovat, în timp ce premierul ungar a cerut Statelor Unite să aducă dovezi pentru acuzaţiile aduse. „Vrem ca Fiscul să investigheze toate cazurile de corupţie, despre care chiar şi Statele Unite le-au spus că ştiu. Dacă plătim taxe, vrem ca liderii noştri să folosească înţelept banii, acesta este cel mai important lucru”
În afară de şeful Fiscului de la Budapesta, alţi 5 oficiali au primit interdicţie de intrare pe teritoriul american, tot din cauza acuzaţiilor de corupţie. Decizia Statelor Unite a tensionat relaţiile între Washington şi Budapesta.
Activitatea Guvernului şi cheltuielile publice nu sunt foarte transparente şi este greu să vezi cum se cheltuiesc banii aşa că ar trebui ca activitatea să fie mai transparentă.
Premierul Viktor Orban s-a confruntat în ultimele luni cu mişcări de protest. La sfârşitul lui octombrie, peste o sută de mii de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de planul guvernului de a pune o taxă pe internet din 2015. La presiunea străzii, premierul Ungariei a renunţat la ea. Iar acum două săptămâni, mii de oameni au manifestat împotriva împotriva dorinţei guvernului de a desfiinţa sistemul de pensii private obligatorii. Sunt cele mai mari proteste faţă de executivul de la Budapesta de când partidul de centru-dreapta al premierului Viktor Orban a preluat puterea în 2010.