Avioanele şi elicopterele utilitare, folosite în ultimele zile pentru stingerea incendiilor, nu au mai putut decola din cauza vântului puternic. Pompierii au reuşit, totuşi, cel puţin pentru moment, să oprească înaintarea flăcărilor către zonele locuite. Lupta este, însă, departe de a se fi încheiat.
„Este foarte posibil ca incendiile să reizbucnească în zona Munţilor Albaştri. Nu voi fi liniştit până când situaţia nu se va rezolva”, a precizat Shane Fitzsimmons, de la Departamentul de Pompieri.
De altfel, zona Munţilor Albaştri, o importantă destinaţie turistică, este cea mai afectată de incendiile izbucnite în urmă cu o săptămână. Mulţi dintre oamenii de aici au fost evacuaţi, însă alţii au refuzat să-şi părăsească locuinţele.
3.000 de pompieri încearcă de o săptămână să ţină sub control adevăraţi pereţi de flăcări. Este o misiune extrem de grea, iar drept dovadă stau aceste imagini surprinse din spaţiu, care arată amploarea distrugerilor provocate de foc.
Este cel mai grav incendiu care a avut loc la Antipozi în ultimii 40 de ani. Până acum, focul a pârjolit vegetaţia de pe 120.000 de hectare, o suprafaţă comparabilă cu cea a oraşului Los Angeles.