Un grup de pescari australieni din Marea Coralilor a scos din apă un pește-spadă și a descoperit cu uimire că trupul acestuia era acoperit cu zeci de găuri ovale, informează Newsweek.
Găurile păreau să fie provocate de mușcăturile unor rechini-trabuc, încă ce i-a uimit pe pescari a fost numărul uriaș al rănilor.
"Nu am văzut un astfel de atac în cei 40 de ani de când pescuiesc", a declarat căpitanul T.K. Walker pentru Newsweek.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Vinovatul cel mai probabil era un rechin trabuc, sau mai degrabă un grup. "Probabil a fost un atac în grup, s-au hrănit din peștele-spadă", a adăugat Walker.
Rechinii trabuc sunt o specie mică de rechini, care rareori depășesc 50 de centrimetri în lungime. Ei se găsesc în apele calde din Atlantic, Pacific și oceanul Indian.
Rechinii din această specie se remarcă prin strategia lor neobișnuită de hrănire. Ei au pe partea de inferioară organe care produs o lumină verzuie, iar astfel atrag alți pești. În gură au 37 de dinți mici pe partea de sus a maxilarului, iar în partea de jos au câțiva dinți triunghiulari.
După ce atrag prada, rechinii se atașează cu buzele și dinții de sus de trupul ei, apoi se răsucesc, decupând o bucată rotundă din carnea victimei. Astfel, rechinii trabuc pot ataca pești mult mai mari precum ton, pești-spadă, delfini sau chiar alți rechini.
Walker spune că acești rechini sunt prezenți și în Marea Coralilor. "Vedem aceste mușcături zilnic, iar uneori un pește are 3-4 mușcături proaspete și mai multe vindecate". Cu toate acestea, un pește cu atâtea mușcături proaspete este ceva foarte rar. "Era încă viu când l-am urcat la bord, iar mușcăturile încă sângerau, deci a fost atacat când îl trăgeam spre noi", spune Walker.
Imaginile video au fost încărcate pe Facebook și YouTube și s-au viralizat, adunând peste 1 milion de vizualizări.
Editor : V.M.