O familie a plecat la un turneu sportiv și nu s-a mai întors niciodată. Ce s-a întâmplat cu ei a îndurerat o comunitate întreagă

Data actualizării: Data publicării:
familia Van Epps
Familia Van Epps. Foto: Facebook/Virginia Blasters

Familia Van Epps a plecat din Atlanta în New York pentru un turneu de baseball pentru tineret. Părinții, împreună cu cei doi fii ai lor, Harrison, în vârstă de 10 ani, și James Ryan, care avea 12 ani, se întorceau pe 30 iunie cu un avion mic pilotat de bunicul băieților, care s-a prăbușit, potrivit CNN

„A fost sfâșietor”, spune sora tatălui celor doi copii.

Avionul s-a prăbușit în Munții Catskill, la scurt timp după decolare, din motive necunoscute care ar fi putut fi legate de vremea rea. Toate cele cinci persoane au fost ucise. Familia Van Epps a lăsat în urmă doi câini, o comunitate uluită și îndurerată și un număr nespus de amintiri neprețuite.

„O familie întreagă a fost luată într-o clipă”, a spus un prieten de familie. 

Ryan, tatăl copiilor, a jucat baseball, fotbal și lacrosse. A absolvit liceul Roswell cu un an înaintea Laurei, mama copiilor, care a jucat și ea lacrosse. Ryan a obținut o diplomă în administrarea afacerilor, Laura în educație. Au început să se întâlnească după facultate, s-au căsătorit și au avut doi fii, Harrison și James Ryan.

„Lui Harrison îi păsa să se descurce bine la școală și avea o atitudine grozavă în ceea ce privește munca din greu pentru a-și îmbunătăți abilitățile”, a spus Stefanie Gammage, directorul școlii inferioare. „Era foarte apreciat de colegii de clasă și era un prieten bun.”

Harrison a jucat fundaș la asociația de fotbal North Atlant. „Era incredibil de inteligent, incredibil de motivat”, a spus antrenorul său, Rich Dennis. „A fost iubit de fiecare copil din echipă.”

James Ryan, fratele său mai mare, a jucat și el fotbal. Echipa sa din programul Milton High a câștigat un campionat de stat, a spus antrenorul său, Brent Bechard. James Ryan a jucat receptor și fundaș mijlociu. 

Antrenorul și-a amintit și cum mama lui James Ryan, Laura, a făcut tot posibilul să-i sărbătorească pe ceilalți băieți din echipă. „A avut întotdeauna o îmbrățișare pentru toată lumea”.

Cum s-a întâmplat tragedia

Aeroportul Municipal Oneonta este la aproximativ 24 de km de terenul de baseball. Potrivit National Transportation Safety Board, avionul care îl transporta pe Roger Beggs, bunicul copiilor, și cei patru pasageri ai săi a decolat din Oneonta la 1:40 p.m. Se îndreptau spre Charleston, Virginia de Vest, la aproximativ 560 de mile sud-vest, pentru a se alimenta înainte de a se îndrepta spre Atlanta.

Nu este clar ce știa sau credea pilotul despre vreme când a decolat. Anchetatorii încă lucrează la raportul lor preliminar, care este așteptat la sfârșitul acestei luni. Potrivit unei declarații NTSB, „Datele de urmărire ale zborului s-au pierdut la aproximativ 12 minute după plecare”. De asemenea, „Datele meteorologice arată activitatea furtunilor de-a lungul traseului de zbor”.

Avionul nu a ajuns prea departe. S-a prăbușit în circumstanțe necunoscute de-a lungul dealurilor împădurite de lângă Lake Cecil Road din orașul Masonville, New York, la aproximativ 48 de km de aeroportul Oneonta. NTSB a spus că avionul a lăsat o urmă de resturi de aproape un km.

„Sunt o mulțime de întrebări despre ceea ce s-a întâmplat”, a spus Ansley Van Epps, sora tatălui, într-o conversație cu un reporter luni. Trecuse mai bine de o săptămână de la accident și nu se aștepta să înțeleagă prea curând ce s-a întâmplat.

„Ne vom întreba de ce pentru tot restul vieții noastre”, a spus ea.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale