Niște români din Italia au aflat că un bărbat a câștigat 5 milioane € la loterie. L-au încuiat în dulap și l-au jefuit

Data actualizării: Data publicării:
talhar surprins de camera ascunsa intr-o casă
Niște români din Italia l-au încuiat în dulap și l-au jefuit pe un italian care câștigase 5 milioane de euro la loterie FOTO: Shutterstock

Trei persoane - doi români și un moldovean - au fost condamnate la închisoare în Italia, după ce l-au jefuit pe un tânăr antreprenor italian care tocmai câștigase 5 milioane de euro la loterie. Tâharii au intrat în casă, l-au agresat pe proprietar și pe iubita acestuia, după care i-au încuiat într-un dulap ca să poate scotoci în voie și să îi împiedice pe cei doi să alarmeze poliția.

Italianul de 33 de ani, din Nichelino, un orășel situat la 8 kilometri de Torino, a câștigat în 2021 5 milioane de euro cu un loz răzuibil. În comunitatea mică în care trăiește s-a observat imediat că dăduse lovitura, pentru că italianul și-a extins firma, și-a cumpărat o casă nouă și o mașină de 150.000 de euro. Nu a durat mult și a atras atenția hoților.

În seara de 28 mai 2022, italianul și iubita lui au fost atacați în casă de patru persoane. După ce i-au agresat, bandiții i-au încuiat pe cei doi într-un dulap și au început să scotocească prin casă. După câteva minute au plecat cu bani - aproximativ 40.000 de euro, 8 kilograme de aur în lingouri, în valoare de 530.000 de euro, bijuterii, stilouri, o macetă și o sticlă de șampanie, potrivit Corriere della Sera.

Italianul a dat alarma după ce s-a eliberat din dulap. A doua zi, în urma unui pont anonim primit de poliție, a fost prins unul din bandiți - cetățeanul moldovean, Constantin D., de 48 de ani. Acesta avea 5.650 de euro și 12 lingouri din aur, adică o mică parte din cantitatea furată, potrivit Il Mattino. Alți doi tâlhari, români, un bărbat și o femeie, au fost prinși după câteva luni. Însă poliția nu a mai recuperat aurul furat. Cel de-al patrulea complice - un moldovean - nu a fost arestat sau condamnat.

Acum, cei trei tâlhari și-au aflat sentințele. Unul din  bărbați a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar pentru al doilea pedeapsa este mai mare, de 8 ani și 6 luni, pentru că include și o sentință anterioară. Românca a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare.

După toate cele întâmplate după ce a câștigat la loterie, italianul spune că au fost momente în care s-a simțit mai degrabă ghinionist: „A fost un moment când am blestemat acea victorie. Acum casa mea este un buncăr... Când obții un astfel de câștig trăiești într-o stare de euforie perpetuă și faci greșeli pe care nu le-aș mai face astăzi”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) Un fragment de cometa a stralucit pe cerul Spaniei si al Portugaliei. "A fost ca in filme"