Munți de haine uzate din țările dezvoltate ajung săptămânal în Africa de Vest. „Trebuie un grad de conştientizare printre consumatori"

Data publicării:
haine ghana africa
Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest. Foto: Profimedia

Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest din ţări industrializate în fiecare săptămână, atunci când au vizitat una dintre cele mai mari pieţe second-hand din lume în Ghana, relatează dpa, citată de Agerpres.

Munţii de haine second-hand şi resturi de textile care sosesc în ţară din străinătate înseamnă că producătorii locali se confruntă cu dificultăţi. În plus, aceste transporturi provoacă probleme de mediu.

Federal Minister of Labor and Federal Minister of Development in Ghana
Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest. Foto: Profimedia

La piaţa vizitată de ministrul german al Muncii, Hubertus Heil şi de ministrul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Svenja Schulze, sosesc în fiecare săptămână aproximativ 100 de containere cu 15 milioane de articole.

ghana gunoi haine
Miniştrii germani Hubertus Heil şi Svenja Schulze au asistat personal la ce se întâmplă cu masele de haine uzate care sunt transportate în Africa de Vest. Foto: Profimedia

„Cred că trebuie de asemenea să existe un grad de conştientizare în rândul consumatorilor”, a declarat, la Accra, Hubertus Heil, aflat într-o vizită de cinci zile în regiune.

Consumatorii ar trebui să se gândească puţin mai mult la ceea ce cumpără, a menţionat ministrul Heil. Mulţi oameni din ţările vestice cu venituri mai mari au cumpărat adesea lucruri de care în realitate nu aveau nevoie, a adăugat el.

Guvernul german susţine Comisia Europeană privind o nouă lege a lanţurilor de aprovizionare, lege care este în prezent în curs de pregătire, a explicat Hubertus Heil. O astfel de lege a intrat în vigoare de la începutul anului în Germania, iar în prezent companiile sunt obligate să asigure respectarea drepturilor omului de-a lungul întregului proces de producţie, urmând să fie amendate pentru încălcări.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Transnistrenii, cu Rusia în suflet, dar în acte cu Moldova: cum fug de marele urs și se
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Un bucureștean reclamă că are nevoie de reconstrucția penisului după ce a apelat la un salon de piercing
Newsweek
Se votează o nouă creștere de pensie și o nouă formulă de recalculare. NU mai contează anii munciți!
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Un hamster a „evadat” dintr-o școală, într-un balon de plastic. Imaginile, desprinse parcă dintr-un film...
Film Now
James Van Der Beek, forțat de împrejurări să dezvăluie că are cancer. Actorul de 47 de ani, pus în fața unei...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...