Monolitul misterios apărut în deșert, lângă Las Vegas, a fost îndepărtat de autorități. Ce detalii s-au descoperit când a fost dat jos

Data actualizării: Data publicării:
monolit
Membrii echipei de căutare și salvare ai poliției din Las Vegas au găsit obiectul în apropierea Vârfului Gass. Sursa foto: X

Un monolit misterios care a apărut din senin săptămâna trecută în deșert, lângă Las Vegas, a fost pus la pământ și mutat de autorități. Cum a ajuns acolo, rămâne încă o problemă nerezolvată, dar poliția din Las Vegas a postat mai multe fotografii care ar putea da indicii celor pasionați de prismele strălucitorare care au creat isterie pe internet încă din timpul pandemiei Covid.

„În continuare nu se știe cum a ajuns obiectul acolo sau cine ar putea fi responsabil”, a declarat vineri poliția din Las Vegas într-o serie de postări pe X care anunță îndepărtarea prismei strălucitoare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Descoperirea sa în weekendul precedent și îndepărtarea rapidă din cauza siguranței publice și a preocupărilor de mediu, au reînviat un mister din epoca pandemiei care a captat imaginația publicului atunci când au început monoliții strălucitori, asemănători  cu obiectul din filmul lui Stanley Kubrick „2001: Odiseea spațială”, să apară pe tot globul, noteză CNN.

Membrii echipei de căutare și salvare ai poliției din Las Vegas au găsit obiectul în apropierea Vârfului Gass, parte a vastului Refugiu Național pentru Faună Sălbatică, unde pot fi găsite oi bighorn și țestoase de deșert.

A fost cea mai recentă descoperire dintr-o serie de monoliți misterioși care au apărut cel puțin din 2020 încoace. În luna noiembrie a acelui an, un monolit de metal similar a fost găsit în peisajul deșertului din Utah. Apoi au apărut fotografii cu astfel de obiecte din România, centrul Californiei, New Mexico și pe celebra stradă Fremont din centrul orașului Las Vegas.

Toți monoliții au dispărut la fel de repede cum au apărut.

„Acest lucru nu este dintr-o altă lume”, a spus la vremea respectivă Lt. Nick Street din Departamentul de Siguranță Publică din Utah.

Monolitul din Utah, despre care se crede că este primul din serie, fusese încorporat în stâncă într-o zonă atât de îndepărtată încât oficialii nu i-au dezvăluit imediat locația de teamă ca oamenii să nu se piardă sau să rămână blocați în timp ce încercau să-l găsească. Însă detectivii de pe internet au găsit rapid coordonatele și au sosit hoarde de turiști curioși dornici să vadă și să atingă obiectul de altă lume, distrugând plantele cu mașinile lor și lăsând în urmă mormane de deșeuri.

Autoritățile au spus că aceleași îngrijorări i-au determinat să dărâme cel mai recent monolit apărut, joi.

„A fost instalat ilegal pe teren federal stabilit pentru a proteja oile bighorn, plantele rare și broaștele țestoase de deșert”, a mai spus poliția. Desert National Wildlife Refuge, care este administrat de U.S. Fish and Wildlife Service, este cel mai mare refugiu pentru animale sălbatice din afara Alaska și este de două ori cât statul Rhode Island.

Departamentul de poliție a spus că obiectul este într-o locație secretă, în timp ce autoritățile încearcă să găsească cea mai bună modalitate de a elimina sau depozita structura masivă făcută dintr-o foaie de metal reflectorizantă care a fost turnată într-o prismă și montată cu bare de fier forjat și beton.

Poliția a transmis că „descurajează pe oricine să se aventureze pe traseele marcate sau să lase în urmă obiecte și obiecte”: „Acest lucru reprezintă un pericol pentru tine și mediul înconjurător”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
Digi FM
Tudor Chirilă, reacție după ce tricolorii au fost învinși de olandezi: „Nu e puțin lucru. Băieții ăștia au...
Pro FM
Katy Perry, într-un costum de baie îndrăzneț, alături de Orlando Bloom. Silueta artistei, din nou în centrul...
Film Now
Richard Gere face trecerea la televiziune. Va juca alături de Michael Fassbender într-un serial produs de...
Adevarul
O şcoală din Cluj aruncă la gunoi sute de cărți? Adevărul din spatele unei știri revoltătoare
Newsweek
VIDEO Tânăr după BAC: „O să dau la Litere chiar dacă mor de foame. Asta îmi place
Digi FM
Câți bani câștiga Smiley când făcea parte din trupa Simplu: „Ne facem de râs! Strângeam bani să mâncăm la...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Jamie Foxx rupe tăcerea cu privire la boala misterioasă care aproape i-a provocat moartea: „Prețuiesc fiecare...
UTV
Emily Burghelea a fost implicata intr-un accident grav de masina. "Nu stiam daca mai am fata. Nu simteam...