Potrivit cotidianului L'Equipe, medicii de la spitalul din Grenoble au început să reducă treptat dozele de sedativ administrate fostului pilot german, pentru ca acesta să redevină, încetul cu încetul, conştient. Michael Schumacher a fost plasat în comă artificială pentru a-i permite creierului să se refacă, după accidentul de ski din 29 decembrie. Au trecut de atunci patru săptămâni, iar prelungirea stării de comă ar avea consecinţe ireversibile.
„Cu cât starea de comă profundă este mai îndelungată, cu atât sporesc riscurile unor tulburări comportamentale ale pacientului, după trezire”, a explicat prof. Jean Mantz, medic anestezist.
Fostul campion de Formula 1 a fost operat de două ori pe creier, pentru îndepărtarea unor cheaguri de sânge care puneau presiune pe creier. Starea sa este calificată de medici drept stailă.
„Dacă durata comei artificiale este de cel puţin 15 zile, în cazul unui traumatism cranian sever, înseamnă că leziunile sunt grave”, a mai spus dr. Jean Mantz.
Schumacher ar putea fi în stare de letargie cel puţin două luni. Potrivit specialiştilor, procesul de refacere completă ar putea dura ani de zile.