Iată o listă cu unele dintre realizările acestora, de la numirea într-o funcţie de conducere în domeniul afacerilor până la dobândirea statutului de popstar, scrie Huffington Post.
Prima Doamnă a Chinei, Peng Liyuan
În 1986, când Peng Liyuan şi-a cunoscut viitorul soţ, Xi Jinping, ea căpătase deja statutul de cântăreaţă renumită. După ce a câştigat un concurs de muzică în adolescenţă, Peng a fost aleasă de Armata chineză să cânte în formaţiile sale exclusiviste.
Viitoarea soţie a lui Xi Jinping a câştigat ulterior titlul de "artist-soldat", echivalentul gradului de maior-general. Peng era renumită, de asemenea, pentru prestaţia sa "patriotică" în noaptea de Revelion, la posturile TV, notează Mediafax.
Prima Doamnă a Zambiei, Christine Kaseba-Sata
Christine Kaseba-Sata este de profesie doctor, ea practicând şi predând în cele mai importante institute din ţară de peste 25 de ani. Este considerată unul dintre cei mai buni medici de obstretică-genecologie din ţară şi a devenit în 2012 ambasador al Bunăvoinţei împotriva violenţei.
Într-o scrisoare transmisă Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în luna mai a acestui an, Prima Doamnă a Zambiei le-a cerut membrilor acestei organizaţii să dedice mai mult timp prevenţiei violenţei îndreptate împotriva persoanelor gay.
Regina Letizia a Spaniei
Letizia Ortiz a scris istorie în această vară când a devenit prima femeie "din popor" ce ajunge pe tronul Spaniei. Dar, înainte ca Letizia Ortiz să intre în familia regală în 2004, ea era o renumită jurnalistă, care lucrase pentru CNN, Bloomberg, Televisión Española şi Siglo XXI (Mexic). Ea a realizat transmisiuni live de la locul prăbuşirii celor două Turnuri Gemene, pe 11 septembrie 2001, precum şi din zona războiului din Iraq.