John Kelly, fost șef la Casa Albă, spune că Donald Trump îi admiră pe generalii lui Hitler: „Îndeplinește definiția unui fascist”

Data actualizării: Data publicării:
john kellu donald trump
Foto: John Kelly și Donald Trump / Sursa foto: Profimedia Images

John Kelly, care a fost șef de personal al lui Donald Trump și secretar al Securității Interne la Casa Albă, a declarat pentru The New York Times că fostul președinte republican este un autocrat care „îi admiră pe generalii lui Hitler”, disprețuiește serviciul militar și este lipsit de empatie, conform POLITICO.

Kelly, care a fost și șeful de stat major al lui Trump, a spus că nu susține pe nimeni în cursa prezidențială, deoarece ar fi nepotrivit ca fost ofițer militar. Dar a spus clar că nu îl sprijină pe fostul președinte.

În multe cazuri, aș fi de acord cu unele dintre politicile sale”, a spus el pentru ziar. „Dar din nou, este un lucru foarte periculos să ai persoana greșită aleasă în funcții înalte.”

Trump este „cu siguranță un autocrat”, „admiră dictatorii” și îndeplinește definiția unui fascist, a spus fostul general în interviu.

Ei bine, uitându-ne la definiția fascismului: este o ideologie și o mișcare politică de extremă dreaptă, ultranaționalistă, autoritară, caracterizată de un lider dictatorial, autocrație centralizată, militarism, suprimarea forțată a opoziției, credința într-o ierarhie socială naturală”, a spus Kelly, care a fost șef de personal al lui Trump din iulie 2017 până în ianuarie 2019.

Kelly a continuat spunând că Trump „nu a acceptat niciodată faptul că nu a fost cel mai puternic om din lume – și prin putere, mă refer la capacitatea de a face orice și-a dorit, oricând a vrut”.

Kelly a spus ziarului că se simte obligat să se pronunțe din cauza declarațiilor recente ale lui Trump că va folosi armata împotriva oponenților săi politici interni.

Într-un alt articol de presă, apărut marți, Kelly a spus pentru „The Atlantic” că Trump i-a spus odată că și-ar dori să se comporte ca „generalii germani”, despre care a clarificat mai târziu că înseamnă în mod specific „generalii lui Hitler”.

Directorul de comunicații al campaniei Trump, Steven Cheung, a spus într-o declarație pentru POLITICO că Kelly s-a „folosit total cu aceste povești dezmințite pe care le-a inventat pentru că nu și-a servit bine președintele”.

Purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris, Ian Sams, a transmis într-o declarație după raportul The Atlantic că „oamenii care îl cunosc cel mai bine ne spun că Trump este dezlănțuit și urmărește o putere necontrolată care ne-ar pune pe toți în pericol”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amendă de 4.000 de lei pentru românii care au instalații pe gaz în apartament și fac această greșeală. Legea...
Digi FM
Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri neașteptate la câteva săptămâni de la nunta cu Valeriu Gheorghiță. Unde...
Pro FM
CRBL urmează să-și facă prima intervenție estetică. Artistul a explicat tot: „Odată cu trecerea timpului, se...
Film Now
David Hasselhoff, după moartea colegului său din „Baywatch”: „A fost un luptător, mi-a salvat viața de cel...
Adevarul
Secretele unei călătorii memorabile în Japonia, pe cont propriu: costuri și experiențe. „Am avut un șoc...
Newsweek
Cum pot primi pensie mai mare pensionarii care au lucrat în grupele de muncă? De când?
Digi FM
O influenceriță din Italia a murit într-un accident bizar: un pește spadă i-a străpuns pieptul în timp ce era...
Digi World
Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de...
Digi Animal World
Creatură misterioasă, surprinsă pândind în apropierea Grădinii Zoologice din Bristol: „Pare că e un pui de...
Film Now
Denzel Washington, fascinat de ce a reușit Ridley Scott cu Gladiatorul II: "A construit Roma, vorbesc serios...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit