Imagini revoltătoare din Iran, unde polițiștii aplică "planul alb". Femeile sunt luate pe sus și aruncate în dube (VIDEO)

Data actualizării: Data publicării:
iran-agresiune-femei-digi
Imagini revoltătoare în Iran, unde femeile sunt, pur și simplu, luate pe sus de poliția moralității și aruncate în dube. FOTO captură Digi24

Imagini revoltătoare în Iran, unde femeile sunt, pur și simplu, luate pe sus de poliția moralității și aruncate în dube.

Atenție: imagini care vă pot afecta emoțional

Motivul este același ca până acum: acestea nu ar purta corect hijabul. Forțele speciale iraniene au fost desfășurate în mai multe orașe pentru a aplica așa-numitul „plan alb”.

Zeci de femei și fete au fost arestate, dar rezistența lor nu dă înapoi și continuă să adune susținători pe rețelele de sociale. 

Șeful Autorității Judiciare a Iranului, Gholam-Hossein Mohseni Ejei anunța în 2023 că femeile care încalcă regulile codului vestimentar islamic vor fi pedepsite. „Înlăturarea hijabului (vălul musulman) este echivalent cu a arăta ostilitate față de Republica islamică și valorile sale. Persoanele care se angajează la astfel de acte anormale vor fi pedepsite”, declara responsabilul iranian.

Măsurile fuseseră luate după protestele la nivel național declanșate după moartea tinerei kurde Mahsa Amini. Ea fusese arestată de poliția moravurilor pentru încălcarea codului vestimentar. Campania severă de reprimare a mișcării de contestare a determinat încetarea protestelor în cea mai mare parte.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri