Destinația de vacanță din America Latină unde moare un turist pe săptămână

Data actualizării: Data publicării:
Cunoscut drept cel mai periculos oraș din lume, Medellín a devenit o atracție turistică după poveștile celebrului Pablo Escobar.
Cunoscut drept cel mai periculos oraș din lume, Medellín a devenit o atracție turistică după poveștile celebrului Pablo Escobar.

Cunoscut drept cel mai periculos oraș din lume, Medellín a devenit o atracție turistică după poveștile celebrului Pablo Escobar. Autoritățile încearcă să elimine acest stigmat și să facă acest oraș mai prietenos cu turiștii.

Anul trecut Medellín a fost denumit de revista Time Out „cel mai cool oraș din lume”, iar asta a atras mai mulți turiști, însă odată cu asta a crescut și rata criminalității.

Doar anul acesta, 29 de turiști au murit în circumstanțe suspecte în Maddelin, iar autoritățile estimează că dacă ritmul continuă, orașul va încheia anul cu 61 de decese ale turiștilor, potrivit newsweek.com. Cele mai recente decese au atras atenția la nivel internațional. 

Într-unul dintre hotelurile de lux din cartierul elegant El Poblado din  , Columbia, un cetățean american în vârstă de 25 de ani a fost găsit mort joia trecută. Bărbatul a urcat într-un taxi dimineața devreme, dezorientat, amintindu-și doar numele hotelului său. Potrivit rapoartelor poliției, personalul hotelului a observat că Croulet părea drogat și indispus. Trupul neînsuflețit a fost descoperit în camera sa la ora 9:30 dimineața.

La 31 mai, un alt cetățean american a fost găsit mort într-un hotel din cartierul turistic Laureles. Jaime Eduardo Cisneros, în vârstă de 54 de ani, a fost descoperit întins pe un pat pe jumătate dezbrăcat, înfășurat într-un cearșaf, fără semne de violență. Autoritățile au declarat că acesta a intrat în camera sa cu o femeie dimineața devreme, dar numai ea a plecat. 

Morți suspecte în Medellín.  Rapoartele deceselor arată că trupurile conțineau un cocktail de droguri

Multe dintre decese implică scopolamina, un medicament utilizat pentru a trata greața și vărsăturile cauzate de răul de mișcare. Cunoscută sub numele de "respirația diavolului", scopolamina a fost mult timp preferata infractorilor, fiind folosită pentru a-și incapacita victimele în cazul jafurilor și infracțiunilor sexuale. 

„Situațiile în care acești turiști străini sunt afectați negativ sunt aproape întotdeauna legate de droguri sau prostituție", a declarat Carlos Calle, șeful Observatorului turistic al biroului procurorului din Medellín, într-un interviu acordat ziarului spaniol El País.

Yiri Milena Amado, fost director în cadrul biroului procurorului general regional, a observat că astfel de "cocktailuri mortale" de droguri și alcool sunt adesea găsite în organismul turiștilor decedați. 

Departamentul de Stat al SUA a activat o recomandare de călătorie care clasifică Columbia drept o destinație de "Nivel 3: reconsiderați", citând criminalitatea, terorismul, tulburările civile și răpirile, cu o treaptă sub cel mai grav "Nivel 4: nu călătoriți".  

De aproape 20 de ani, Medellín se străduiește în mod activ să scape de trecutul său notoriu legat de narcotice. În 2019, primarul Gutiérrez a ordonat demolarea infamei clădiri Monaco, în care Escobar a locuit și a operat. Casa Museo Escobar, un muzeu condus de fratele lui Escobar, Roberto "El Osito" Escobar, a fost de asemenea închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale