De ce a scăzut numărul sinuciderilor din Japonia, în perioada pandemiei de coronavirus

Data publicării:
Japonia femei ochelari la muncă
Foto: Guliver/GettyImages

Rata de sinucidere din Japonia a scăzut cu 20% în aprilie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare scădere în cinci ani, în ciuda temerilor că pandemia de coronavirus ar provoca un stres crescut, potrivit The Guardian.

Printre motive se numără mai mult timp petrecut cu familia, numărul redus al celor care fac naveta la muncă și întârzierea începutului de an școlar. În ultimii ani a existat o tendință crescută a ratei de suicid în rândul copiilor din cauza bullyngul-ui sau a altor probleme de la școală. Începutul anului universitar, în aprilie, în Japonia, este un moment deosebit de stresant pentru unii, iar amânarea acestuia din cauza pandemiei a avut un efect pozitiv.

„Școala este o presiune pentru unii tineri. Acasă, cu familiile lor, se simt în siguranță”, a declarat Yukio Saito, fost șef al serviciului de consiliere telefonică.

În ceea ce privește adulții, în perioade de criză națională și dezastre, „în mod tradițional, oamenii nu se gândesc la sinucidere”, a spus Saito, arătând o scădere a cazurilor în 2011, anul cutremurului uriaș, a tsunamiului și a distrugerilor nucleare de la Fukushima.

O scădere mare a numărului de persoane care fac naveta la birouri, unde lucrează deseori zeci de ore, este de asemenea văzută ca un alt factor care contribuie la scăderea ratei de suicid.

În aprilie, 1.455 de persoane și-au luat viața în Japonia, cu 359 mai puțin decât în ​​aprilie 2019. 

Noile infecții cu coronavirus au atins apogeul la jumătatea lunii aprilie în Japonia cu mai mult de 500 de cazuri pe zi, ceea ce a determinat guvernul să declare o stare de urgență la 16 aprilie, deși restricțiile au fost mai puțin stricte decât în alte țări.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri