Crimă oribilă. Ce pățesc albinoșii în Africa
Un adolescent de 17 ani din Mozambic a fost găsit mort, mutilat într-un mod înspăimânător. Ucigașii i-au tăiat brațele și picioarele ca să-i scoată oasele și i-au spart cutia craniană pentru a-i lua creierul, relatează presa internațională. Motivul oribilei crime: victima era albinos.
An de an, în întreaga Africă albinoșii sunt urmăriți, uciși și li se amputează membrele, care apoi sunt folosite în ritualuri menite să aducă bogăție și noroc. Este un fenomen care a luat amploare recent în sudul și estul continentului, în special în Tanzania, Malawi și Mozambic, unde se înregistrează zeci de astfel de atacuri ale căror victime, de multe ori, sunt copii. Potrivit ONU, peste 100 de atacuri asupra albinoșilor au avut loc în Mozambic în ultimii trei ani, în special în jumătatea de nord a țării, în regiunile care se învecinează cu Malawi și Tanzania.
Ce este albinismul
Albinismul se manifestă prin lipsa pigmentării pielii, părului și ochilor. Este o tulburare genetică. Se caracterizează printr-o producţie scăzută sau chiar absentă a pigmentului numit melanină. Tipul şi cantitatea de melanină pe care un organism o produce determina culoarea pielii, părului şi a ochilor. Cele mai multe dintre persoanele cu albinism sunt sensibile la expunerea la soare şi manifestă un risc crescut de a dezvolta cancer de piele.
Melanina joacă un rol important în dezvoltarea unor nervi optici. Din această cauza, toate formele de albinism cauzează probleme ale dezvoltării şi funcţionarii ochilor. Deşi nu există nici un leac pentru această boală, cei care suferă de această tulburare pot lua măsuri pentru îmbunătăţirea vederii şi pentru evitarea expunerii îndelungate la soare. Albinismul nu limitează dezvoltarea intelectuală, deşi persoanele cu albinism adesea se simt izolate social şi pot fi discriminate. (sursa: sfatulmedicului.ro)
De ce sunt hăituiți albinoșii. Superstiții
Albinoșii sunt adesea numiți „albii săraci” sau „falșii albi” și sunt uciși pentru a li se vinde oasele vracilor pentru presupusele lor puteri supranaturale. De asemenea, albinoșii pot fi stigmatizați, fiind considerați strigoi, spirite sau blesteme ale Domnului, scrie Agerpres.
Lumea crede că nu este vorba de oameni, că sunt strigoi și că părți ale trupurilor lor - ochi, oase, creier - au puteri curative sau aduc noroc, a explicat autorul unui raport Amnesty International. Femeile albinoase sunt de asemenea mai expuse violului, deoarece se crede că raporturile sexuale cu ele poate vindeca SIDA. În septembrie 2015, un profesor a fost arestat și condamnat la șase ani de închisoare pentru a fi încercat să vândă cu 10.000 de dolari o fată albinoasă, în vârstă de 17 ani, unui om de afaceri din Tanzania. Amnesty International a înregistrat și alte cazuri de bărbați care mențin relații sentimentale cu tinere care suferă de albinism cu scopul de a le ucide și a vinde apoi părți din trupurile lor.
- Etichete:
- 112 pentru surd-muți
- albinosi africa
- crime albinosi
- superstitii albinosi
- albinism
- ce sunt albinosii
- de ce sunt albinosi
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News